Med en usædvanlig skarp tre-målsskytte, Gustaf Nilsson, tilsat et mod slutningen altopofrende, undertalligt rødt/hvidt mandskab foran en forrygende Thomas Hagelskjær lykkedes det VB at slå SønderjyskE 3-2 i årets første kamp i reserveholdsturneringen.

De to hold stillede stærkt op på den nye kunstbane i VB Parken – udelukkende med spillere fra førsteholdstrupperne i startformationerne. Hos hjemmeholdet var det specielt rart at se Kerim Memija spille sine første minutter, efter han blev kvæstet af Brøndbys Wilczek i efteråret.

Vladlen Yurchenko skulle også have optrådtt, men et slag, han fik i søndagens SL-opgør i Odense, gjorde, at han ved opvarmningen blev erklæret ukampdygtig. I stedet blev Magnus Enggaard Hansen fra U19-Ligaholdet indkaldt.

Hjemmeholdet var bedst og farligst før pausen, og Melker Hallberg, som i øjeblikket er svært uvenner med målrammen, advarede straks sønderjyderne med et hug på overliggeren – spillet op af Gustaf Nilsson. De to svenskere var igen i centrum med godt en halv snes minutter spillet – nu blot med omvendte roller. Hallberg sendte et gudeindlæg (á la Mølgaards oplæg til Louati i SL-kampen mod SE) ind i feltet, hvor Nilsson kom stormende til og sendte bolden i mål – vel nærmest med knæet. 1-0!

Efter en god halv time var en særdeles veloplagt Nilsson igen på spil. Spillet fri af Adam Jakobsen noterede han sig endnu engang for et rigtigt angribermål. Samtidig med scoringen skiftede VB fire gange, og nogle af de yngre, mere uprøvede talenter entrerede banen. Nilsson var stedse en kilde til uro i det sønderjyske forsvar – seks minutter efter 2-0 scoringen vendte han rundt om sig selv og afsluttede lige forbi. SønderjyskEs eneste farlige forsøg før pausen stod Mads Hvilsom for, da han blev spillet helt fri, men angriberen, der har været rundt om adskillige klubber, sparkede forbi. SE’s angrebskæmpe Senad Jarovic bragte kort efter pausen spænding ind i opgøret, da han efter en fin stikning reducerede til 2-1. Dette ville VB’s måltyv Nilsson dog ikke have siddende på sig, så to minutter senere pandede han Mathias Hebos frispark i mål til en fornyet tomåls føring. Giovanni Mazzella og Morten Bisgaard brugte deres sidste udskiftning i det 57. minut, da U19-Ligaholdets new zealænder Matthew Palmer afløste Gustaf Nilsson. Det blev alvorligt, da talentfulde Foday Manneh i det 74. minut måtte hjælpes fra banen med en tilsyneladende alvorlig knæskade og afhentes af ambulance De bedste ønsker om god bedring til gambianeren herfra.

Senad Jarovic havde kort forinden med sit andet mål – en bold ind i feltet endte via Magnus Enggaards fod hos den store slovener – reduceret til 2-3. Og da VB altså kort efter blev decimeret, var den sidste snes minutter ren overlevelse for hjemmeholdet. De heroisk kæmpende vejlensere blev gradvist presset næsten ned bag egen baglinje, og SønderjyskE vadede i udligningsmuligheder, men sprællemanden i målet alias Thomas Hagelskjær tog alt. Bl.a. Absalonsen, igen Jarovic og Ramon Rodrigues to gange havde vist set deres afslutninger gå i mål, men måtte overgive sig til VB-keeperen. William Tchuameni, fuldstændig fri i det lille felt, valgte selv at sparke himmelhøjt over mål, og således stod 3-2 stillingen ved magt. Når man ser totalt udmattede vejlensere kaste sig ned på kunstgræsset umiddelbart efter dommer Stefan Fyhn sidste pift i fløjten, skal man ikke påstå, at resultatet i en reserveholdskamp ikke betyder noget…! Der er ”returopgør” allerede på mandag i Haderslev.

Morten Bisgaard var med god grund svært tilfreds efter kraftpræstationen:

– Det var ren overlevelse til sidst, men som Adolfo Sormani også lige har nævnt, var det dejligt at se den vilje, der strålede ud af spillerne til at forsvare sejren hjem. Vi endte vel i en 6-2-1 formation med en forrygende Thomas Hagelskjær som sidste skanse. Også fedt at se tre rigtige angribermål fra Gustaf Nilsson – og mod superligaspillere. Nu har både han, Louati og Finnbogason vist sig frem med scoringer på det sidste – godt at få angriberne i gang. Dejligt at Hebo får lov at spille 90 minutter, og at Kerim Memija, som har været ude længe, nu endelig kommer i gang og spiller med stort overskud. Også Gryn fik spillet, ligesom Emmersón styrede forsvaret forbilledligt. Men jo et skår i glæden, at Foday øjensynligt blev så slemt skadet, siger Morten Bisgaard.

Sådan så SønderjyskE-kampen.

Reserveholdsturneringen, VB Parken
Mandag den 18. februar 2019 kl. 14.00
Vejle Boldklub – SønderjyskE 3-2 (2-0)