Vejle Boldklub har indgået en fire-årig aftale med Matthew Conroy, der er blevet en del af U19-Ligatruppen denne sommer. Den 18-årige offensivspiller kommer fra hjemlandets Waitakere United, hvor han spillede i den newzealandske Premiership.

Flere spændende udenlandske spillere har gjort sig på det ældste af ungdomseliteholdene i de sidste sæsoner. Denne sommer har VB fået tilgang af Matthew Conroy fra New Zealand, der allerede har gjort sig bemærket med to mål i sin U19-Ligadebut.

Talentchef i Vejle Boldklub, Steen Thychosen, er da også begejstret for den unge newzealænder.

– Matthew Conroy er en meget spændende type, som vi har arbejdet med i knap to måneder. Hans offensive løb er meget aggressive, og når han samtidig har vist et godt blik for, hvordan han skal bruge sin fart og har en god teknik, så har han en god pakke samlet. I debuten scorede han to mål og lavede to assists (mod Randers Freja FC i VB’s sejr på 4-2, red.), og det har imponeret os og trænerne, siger Steen Thychosen.

– Rent positionelt, så skal ’Matt’ bruges på en af kanterne. Han er dygtig 1:1, og så arbejder han både offensivt og defensivt. Matthew Conroy besidder en ekstrem fart, som jeg ikke har set lignende i Akademiet i flere år. Vi har at gøre med en meget atletisk spiller. Matthew har imponeret os i begyndelsen, men han er i Europa for første gang. Han finder forhåbentlig et godt jævnt niveau over de kommende måneder og fortsætter sin udvikling. Matthew har allerede fået en del træning med A-truppen, og det skal være med til at dygtiggøre ham. Over tid er det en spiller, vi forventer, vil kunne gøre sig gældende i A-trup sammenhæng, siger Steen Thychosen.

18-årige Matthew Conroy er stolt over chancen i europæisk fodbold. Han deltog ved U20 VM for New Zealand tidligere på året og nu vil han gribe chancen i VB.

– Det er en stor mulighed for mig i Danmark og Vejle. Jeg drømmer om at kunne leve af min sport, så jeg slog til med det samme, da jeg fik muligheden for at komme til en professionel klub. Jeg udvikler mig hver dag til træning. I sidste uge trænede jeg meget med A-truppen, og det var en stor oplevelse. Overgangen fra ungdom til seniorfodbold er stor. Jeg har meget at forbedre, men det var en god oplevelse. På lang sigt drømmer jeg om at slå igennem på højere niveau, og så skal jeg kunne begå mig mod spillere, der er ældre end mig, siger Matthew Conroy.

Matthew Conroy er født og opvokset i Auckland, New Zealand, hvor han begyndte at spille fodbold som fem-årig. Karrieren toppede for den unge newzealænder med deltagelsen ved U20 VM tidligere på året.

– Jeg begyndte tidligt at spille fodbold i den lokale amatørklub, men kommer til Vejle fra Waitakere United. Der er så mange muligheder for mig i Danmark, fordi træningen og kampene er på så højt et niveau. Jeg bliver presset hele tiden og skal gøre mit ypperste for at være med. Som spiller er jeg hurtig og vil gerne have bolden i fødderne. Jeg er meget adræt og bevæger mig godt rundt på banen, men der er også mange relationer på en fodboldbane, jeg fortsat skal forbedre. Jeg kender Matthew Palmer, der spillede i VB før sommerpausen, og jeg har kun hørt godt om klubben gennem ham. Der er mange fodboldrelationer mellem Danmark og New Zealand, så Vejle Boldklub er et perfekt step i min karriere, og jeg ser frem til at udvikle mig, siger Matthew Conroy.

Han spillede alle fire kampe for New Zealand ved U20 VM i Polen tidligere på året. Her scorede Conroy til 5-0 i sejren på samme cifre over Honduras. Conroy kommer fra Waitakere United på New Zealand, hvor han nåede ni kampe og to mål i den newzealandske Premiership.

Tidligere har vi også præsenteret amerikaneren Aidan Liu på U19-Ligaholdet. Angriberen er kommet fra HB Køges U19-divisionshold og har tidligere spillet i USA.