Viljormur Davidsen og det færøske landshold tabte 5-1 til Portugal i VM-kvalifikationskampen i Porto torsdag aften. Verdensstjernen Cristiano Ronaldo afgjorde hurtigt kampen med to scoringer.

Færøerne fik den værst tænkelige åbning på opgøret, da Ronaldo allerede efter få minutter med en kanon afslutning i feltet scorede. Efter en lille halv time øgede Real Madrid-spilleren på et straffespark. Ø-nationen fik reduceret syv minutter før pausen, da den tidligere 1. divisionsspiller Rogvi Baldvinsson scorede med et godt spark i feltet efter et indkast var blevet forlænget. Portugiserne fjernede en hver tvivl om udfaldet efter pausen, da William Carvalho, Ronaldo og Nélson Oliveira scorede til slutcifrene 5-1.

Viljormur Davidsen spillede alle 90 minutter på venstreback for færingerne. Davidsen var med fremme i begyndelsen af kampen og ved stillingen 1-0, havde han gæsternes første forsøg mod mål. Opgøret var landskamp nr. 21 for Viljormur Davidsen. En anden tidligere VB-spiller, Jóan Símun Edmundsson, spillede også hele opgøret for Færøerne. Søndag er der igen spillerunde i VM-kvalifikationsgruppe B. Her møder Færøerne hjemme i Tórshavn Andorra.

Andetsteds i Europa mødte Albaniens U/21-landshold Nordirland i Lurgan. Opgøret var uden VB’s Ylber Ramadani, der hverken figurerede i startopstillingen eller blandt indskifterne for de albanske gæster. Kampen blev afgjort af nordirerne på et straffespark i fem minutters overtid til 1-0. Albaniens U/21-landshold rejser nu videre til Reykjavik, hvor Island venter på mandag den 4. september.

Tekst: Lars Christensen.