Ikke færre end 25 spillere var i aktion for VB, da holdet tog hul på rækken af i alt fem testkampe inden turneringspremieren i Sundby i NordicBet LIGA. På Vejle Stadion blev det til et 1-3 nederlag mod Superliga-oprykkerne fra Silkeborg efter 1-2 ved pausen.

I VB’s startellever kunne man se Bajza med handskerne på bag forsvarskæden med Memija, Mads Lauritsen, Davidsen og Fard Ibrahim. På midtbanen Thais Damgaard, anfører Schoop, Ramadani og Gryn og fremme med Mathias Hebo liggende bag Nilsson. De sortklædte gæster lagde ud som lyn og torden, og allerede inden føringsmålet efter treethalvt minut havde Marc Rochester sparket snært forbi, ligesom Jeppe Okkels havde måttet se opstanderen tage fra efter et gennembrud imod et alt andet end dirkefrit VB-forsvar. Og i det fjerde minut blev da så også 0-1, da bolden blev lagt af med brystet, og Mads Emil Madsen havde let ved at passere Bajza.

Efter føringsmålet trak SIF sig en smule tilbage, og VB fik gang i lidt spil – alt i et tempo, der var afpasset de sommerlige temperaturer. I det 8. minut måtte Silkeborg-keeper Oscar Hedvall for første gang gribe ind på et lumsk indlæg fra Mathias Hebo. Midten af halvlegen forløb stilfærdigt, og kun SIF’s Shkodran Maholli og VB’s Mathias Hebo brød våbenhvilen med forsøg udefra. I halvlegens sidste kvarter fik kampen dog atter farve. En helt fri Gustaf Nilsson havde en dobbeltchance, som Hedvall i målet dog tog sig af.

0-2 blev det i det 38. minut, da Shkodran Maholli stod fri tæt under mål og på en tværaflevering kunne passere Thomas Hagelskjær. VB’s tre målmænd fik en halv time hver.

En livlig Kerim Memija på højrebacken, der bragte meget offensivt, strandede på Hedvall efter et gennembrud, men inden pausen blev det alligevel til en VB-reducering, og det på en meget flot scoring. Davidsen smed en aflevering ind i feltet, hvor Gustaf Nilsson lykkedes med en meget flot førsteberøring, som bragte ham fri med Hedvall, og angriberen scorede sikkert.

Inden pausefløjtet markerede Thomas Hagelskjær sig med to fine redninger på Jeppe Okkels og Ronnie Schwartz. Allerede inden pausen deltes Thais Damgaard og 15-årige Wahid Faghir om spilletiden, og i 2. halvleg kom så 10 nye markspillere på banen.

Bagkæden bestod nu af Thomas Gundelund, Nicolas Gianini Dantas (brasiliansk prøvespiller), Mads Greve og Tobias Mølgaard. På midtbanen spillede Lundrim Hetemi, Nicklas Halse (lånespiller fra FC Roskilde) samt Dmytro Shcherbak (ukrainsk prøvespiller). Fremme Arbnor Mucolli, Kjartan Finnbogason og Christian Kudsk. Lucas From fik de sidste 20 minutter for Shcherbak.

Også Superliga-holdet skiftede flittigt efter pausen. Vejlenserne gav ikke så meget væk efter pausen, men til gengæld var det også småt med chancer til de rødblusede. Halse og Finnbogason sparkede forbi i halvlegens start, og mod slutningen havde From og Mucolli et par halve chancer. På Silkeborgs eneste mulighed efter pausen blev det 1-3. Med fem minutter igen smuttede Oliver Haurits igennem og passerede Gianluca Zanette.

Godt 500 tilskuere nød vejret og den kærkomne mulighed for atter at se live-fodbold på Vejle Stadion. Om en uge er der en ny chance, når der igen er besøg fra Superligaen. Esbjerg fB gæster Nørreskoven lørdag kl. 13.00.

Læs hvordan Silkeborg så kampen og se højdepunkter her.

Træningskamp, Vejle Stadion
Lørdag den 29. juni 2019 kl. 12.00
Vejle Boldklub – Silkeborg IF 1-3 (1-2)
4. 0-1 Mads Emil Madsen