Mens VB kæmpede for avancement i Sydbank Pokalen tirsdag aften i Valby, så var fire VB’ere i landsholdsaktion for deres respektive U21-landshold ude i Europa. Kun Ylber Ramadani kiggede på fra indskiftningsbænken og kom ikke på banen.

I Cagliari, Italien, mødtes U21-landsholdene fra Italien og Albanien i en venskabslandskamp. Arbnor Mucolli begyndte på banen for Albanien og spillede alle 90 minutter i den italienske sejr på 3-1. Arbnor blev noteret af kampens dommer for en advarsel i det 9. minut. Ylber Ramadani kom ikke på banen. Kampen blev hektisk i slutminutterne, da Albanien sent udlignede til 1-1, men hjemmeholdet scorede både til 2-1 og 3-1.

På Island var det også dramatisk i slutminutterne med en målmandsscoring til Slovakiet. Felix Örn Fridriksson begyndte på banen for Island og spillede alle 90 minutter i Slovakiets vigtige sejr på 3-2. Med den sene sejr til Slovakiet er Islands muligheder for at nå EM-slutrunden for U21-landshold i Italien og San Marino næste sommer besværliggjort og de kan ikke længere selv afgøre deres skæbne.

I Sverige spillede Gustaf Nilsson og det svenske U21-landshold i EM-kvalifikationen mod Tyrkiet. Svenskerne led et nederlag på 0-1 på en scoring efter en halv time. Med nederlag er Sverige tre points efter Belgien på førstepladsen. Tyrkiet er nummer tre og kan ikke nå at kvalificere sig til EM. Gustaf Nilsson blev indskiftet i det 79. minut, men kunne ikke vende slagets gang for vores svenske naboer.

Den femte og sidste VB’er i aktion tirsdag aften var Kerim Memija. VB’eren bar igen anførerbindet for Bosnien der spillede en vigtig kamp mod Rumænien på udebane. Bosnien tabte med 0-2 efter 0-1 ved pausen. Den første målscorer fra Adrian Petre, der til dagligt spiller i Esbjerg fB. Kerim Memija spillede alle 90 minutter. Med nederlaget deler Rumænien og Bosnien 1. pladsen i puljen, men rumænerne har én kamp til gode. Portugal ligger på 3. pladsen og med to kampe tilbage. Bosnien gæster Portugal i puljens sidste kamp.

Mandag aften var Viljormur Davidsen i aktion for Færøerne og Thomas Gundelund for Danmark U19. Spillerne vender nu tilbage til Vejle og er tilbage i holdtræningen fra torsdag.