I lighed med FCK-kampen for en uge siden, var VB overmatchet, da det i Odense blev til et 0-4 nederlag mod et stærkt Superliga-mandskab fra OB

VB havde to ændringer i startopstillingen i forhold til kampen i Randers i weekenden. Allan Sousa var ude med skade, ligesom Lucas From var bænket. Kim Elgaard gik ind på midtbanen, hvor Nicolaj Madsen til gengæld blev skubbet frem på Sousas position fra sidst – lige bag de to angribere. Imed Louati, der skadesbetinget sad over mod Randers, var med igen og udgjorde angrebsduo med Jonas Andersen. D’Avila Ba Loua var stadig ukampdygtig og derfor ikke i spil, ligesom Agon Mucolli stod over med lyskeproblemer.

Solen brød sporadisk frem over Ådalen og kunne spejle sig i den idylliske Odense Å, som løber tæt forbi OB’s anlæg, men en isnende vind gjorde det til en tvivlsom fornøjelse at være tilskuer på kunstgræsbanen. Efter ganske jævnbyrdige første 20 minutter – kun med svag spilovervægt til OB – kunne det frysende publikum se et dominerende Superliga-mandskab den resterende del af halvlegen. Pavol Bajza måtte diske op med en flot fodparade mod en fri Anders K. Jacobsen efter et godt og hurtigt OB-angreb, og kort efter var det gæsternes Casper Nielsen, der var på spil, men hans afslutning strøg via Mads Greve over mål.

Fynboerne var hurtigere og mere direkte, og gæsterne kom ikke til stort før pausen. Et par frispark i lovende afstand samt enkelte udfordringer fra Imed Louati i OB-forsvarets højre side var alt, det blev til.

Anderledes i den anden ende. Efter 25 minutter blev det 1-0, da Marco Lund kunne heade i mål fra kort afstand som udløber af et hjørnespark. 10 minutter senere headede Andreas K. Jacobsen forbi på en god hovedstødschance, men 2-0 blev det alligevel tre minutter senere. Rasmus Festersen kunne heade i mål i en situation, hvor VB – overrumplet af et ikke-dømt frispark – forsømte at løbe retur. Til overflod blev det også 3-0 inden pausen. I halvlegens døende sekunder brød Mathias Greve igennem efter 1:2 kombination og scorede højt i målet.

OB skiftede et helt hold i pausen, men stillede ingenlunde ringe op til 2. halvleg. Fx kom de to tidligere VB-spillere Jóan Símun Edmundsson og João Pereira på banen sammen med bl.a. Nicklas Helenius og holdets førstekeeper Sten Grytebust.

For VB spillede kun Pavol Bajza hele kampen. Thomas Gundelund og Lucas From afløste straks fra 2. halvlegs start Memija og Louati. I løbet af halvlegen blev så de resterende markspillere udskiftet – længst tid på banen fik Viljormur Davidsen og Rasmus Lauritsen, der begge fik 68 minutter i benene.

Kampen var ganske jævnbyrdig de sidste 45 mutter, men bar selvfølgelig præg af de mange udskiftninger. VB havde sit første seriøse forsøg i kampen, da Lucas From i det 53. minut afsluttede kompetent, men Grytebust dykkede adræt ned og snuppede læderet. VB’s nyerhvervelse Alexandru Boiciuc fik en halv times tid på kunstgræsset og førte sig frem med to afslutninger – en lige på Grytebust og en over mål.

Tilskuerne glædede sig mest af alt til dommerens slutfløjt, men fik da lige et mål at gå hjem på, da Jóan Símun Edmundsson et par minutter før tid scorede, efter at VB-forsvaret var blevet spillet tyndt af hurtige kombinationer med Rasmus Jönsson. I de sidste sekunder måtte Bajza i fællesskab med stolpen forhindre et frispark fra Helenius i at gå ind, så det hele endte ud i en fortjent 4-0 sejr til Kent Nielsens mandskab.

Sådan så OB kampen.

Kampfakta:
OB – Vejle Boldklub 4-0 (3-0)
25. 1-0 Marco Lund
39. 2-0 Rasmus Festersen
45. 3-0 Mathias Greve
90. 4-0 Jóan Símun Edmundsson

Kort:
31. Rasmus Lauritsen (gult kort)
41. Nicolaj Madsen (gult kort)
84. Dino Hasanovic (gult kort)
90. Simon Nørbygaard (gult kort)