Der er stadig arbejde at gøre for Constantin Gâlcă og hans håndgangne mænd i trænerteamet, når VB-truppen lørdag drager af sted til Portugal på den afsluttende træningslejr. I den sidste hjemlige test blev det til et 0-1 nederlag mod Aarhus Fremad i en kamp, hvor VB især for 1. halvlegs vedkommende havde monumental spilovervægt, men samtidig også aldeles løst krudt i støvlerne.

Der var årets første spilminutter til Indy Groothuizen, der efter sin skade var klar til at tage handskerne på igen. Han havde foran sig i bagkæden Mølgaard, Greve, Ojala og Davidsen. På tremandsmidtbanen lå Ramadani, anfører Schoop og Montiel. På kanterne huserede Arbnor Mucolli og Gryn, og helt fremme var Finnbogason striker.

Hos Aarhus Fremad spillede den tidligere VB-ungdomsspiller Nicklas Ullum en fin kamp i det centrale forsvar.

VB var trykkende overlegen før pausen, men uden at kunne stille så meget op med den megen boldbesiddelse. Gæsterne fra Aarhus var godt indstillet på opgaven af deres nye træner Morten Dahm Kjærgaard, tidligere assistent i FC Fredericia. Topholdet i 2. divisions vestkreds præsenterede sig som et løbevilligt hold, der stod lavt, men pressede VB-spillerne så tilpas, at de fleste af værternes angrebsanstrengelser løb ud i sandet. Hjemmeholdets opspil var nydeligt, men langsomt og ineffektivt. Enkelte gange kom man til indlæg, som dog savnede præcision, så Finnbogason havde ikke det store at arbejde med i boksen.

Man måtte helt frem til kampens 24. minut, før de rødblusede havde deres første forsøg – Arbnor Mucollis langskud gik snært over mål. Schoop blev spillet godt op af Mølgaard, men blev tacklet i skudøjeblikket, og Finnbogason headede forbi på Davidsens indlæg. Mere skete der ikke offensivt fra VB-side før pausen. Retfærdigvis skal det siges, at VB-forsvaret suverænt ledet af Greve og Ojala og foran en sikker Groothuizen holdt gæsterne fra ethvert tilløb til muligheder.

Vanen tro tog udskiftningerne fart efter pausen. Straks fra 2. halvlegs start kom Gundelund, Adam Jakobsen og Lucas Jensen på banen for Davidsen, Finnbogason og Mucolli. I et 64. minut afløste Grødem Gryn, og med godt et kvarter tilbage blev Dantas, Mads Lauritsen, Sommer, Villads Rasmussen, Hetemi og Malte Amundsen skiftet ind. Det var årets første minutter for Malte Amundsen, der blev skadet i efterårets sidste kamp i Viborg. Ud gik Ojala, Greve, Schoop, Ramadani, Montiel og Mølgaard, og det var således kun Groothuizen, der fik fuld spilletid i dagens opgør.

Lucas Jensen fik spillet Montiel godt op, men svenskerens afslutning sad lige på Aarhus Fremad-keeperen. Efter en god Fremad-periode-periode et kvarter inde i halvlegen, hvor de stribede fik lagt pres på vejlenserne, fik Adam Jakobsen spillet Gryn op på en omstilling, men også ukraineren måtte se sig pareret af Fremads udmærkede keeper Elias Rafn Olafsson.

Kampens afgørelse kom en håndfuld minutter før tid. Mathias “Marvin” Laursen stod pludselig helt fri foran VB-målet og havde let ved at passere Groothuizen til 0-1. I slutminutterne sparkede VB’s Malte Amundsen et frispark på stangen, og Mads Lauritsen, der sparkede riposten i mål, gjorde det fra off-side position. Således sluttede en fredelig testkamp, hvor den udmærkede dommer Jacob Karlsen helt kunne beholde kortene i lommen, med en smal 1-0 sejr til 2. divisionsholdet.

Forhåbentlig kan den portugisiske sol i de næste 14 dage animere NordicBet LIGA’ens tophold til at finde efterårets takter frem, inden det d. 1. marts går løs mod HB Køge.

Se højdepunkter fra kampen her.

Træningskamp, VB Parken kunstgræs
Torsdag den 6. februar 2020 kl. 17.00
Vejle Boldklub – Aarhus Fremad 0-1 (0-0)
84. 0-1 Mathias “Marvin” Laursen

Lundrim Hetemi
Villads Rasmussen
Tobias Sommer

Dommer: Jacob Karlsen (2DV)
Tilskuere:
Cirka 125

Aarhus Fremad (4-4-2): Elias Rafn Olafsson – Marcus Kirchheiner, Nicklas Ullum, Christian Bech, Jacob Torp – Emil Hauge Mortensen, Simon Bækgård, Søren Gustav Bugge Jepsen, Casper Gandrup – Mathias Jacobsen, Mathias “Marvin” Laursen. Indskiftet: Quoc Minh Truong, Christian Nissen, Søren Andreasen, Malthe Dahl Overgaard, Emil Obitsø Nielsen, Mathias Damgaard, Martinus Mandal
Træner: Morten Dahm Kjærgaard.

Tekst: Ole Kristensen.