VB viste på Right to Dream Park endnu engang, at man da godt kan drømme om en hæderlig slutplacering i Superligaen efter igen at have spillet pænt med mod en af de store. Men med 0-2 nederlaget og nu fem kampe i træk uden sejr skal der snart lidt mere substans i VB-spillet, hvis ikke man skal sidde fast i den kriminelle ende af tabellen.

Sormani havde rokeret rundt på mandskab og formation i forhold til sidste weekend. I en 4-3-3 opstilling var Emmersón og Mucolli bænket, mens Imed Louati, der humpede sig igennem den sidste halve time af Vendsyssel-kampen, var ude af truppen. Det samme var Mads Lauritsen. VB stillede derefter med Memija, Rasmus Lauritsen, Greve og Davidsen i firebackkæden foran Bajza. Schoop, Ramadani og Nicolaj Madsen udgjorde midtbanen, mens Sousa, Murray og Nilsson var i front.

Trods en hård kamp i EL i Beograd torsdag aften så Kasper Hjulmand ikke den store grund til at rotere væsentligt på sit teenagemandskab. Ni spillere var således gengangere i startelleveren hos hjemmholdet. VB havde forberedt sig på plasticgræsset i Farum ved i et par træningspas at indvie den nye kunstbane i VB Parken. 2662 tilskuere var mødt frem til kampen, der var placeret ved frokosttid. Jydernes fanblok var betydeligt større end den på den modsatte kortside – synd, at de underholdende nordsjællændere har så svært ved at få tag i Farum-borgerne. Hjulmands tropper har fortjent et langt større publikum.

De hvidklædte vejlensere kom aggressivt ud til kampen og pressede nordsjællænderne højt på banen. Gæsterne var da også tæt på efter en lille håndfuld minutter, da Nicolaj Madsen havde sidste fod på efter et hjørne. Det var derfor en spand koldt vand i hovedet på VB-lejren, da FCN kom foran på sit første angreb efter syv minutter. En flad bold ind i feltet snød Greve, og ved bagstolpen stod Andreas Skov Olsen fri og kunne let passere Bajza.

VB kom sig dog hurtigt efter chokket og greb igen initiativet. En pludselig opstået chance til Sousa efter en FCN-fejl gav brasilianeren frit skud, men lige på værternes keeper Karlo Bartolec. Ligeledes havde jyderne en kæmpe omstillingschance, men Nilsson kom for sent til Nicolaj Madsens indlæg. Samme Nilsson ville gerne have haft et straffe efter en duel med Munin i det 39. minut, men dommer Sandi Putros lod ærten være i fred. På en række hjørnespark og frispark burde vejlenserne med overtaget i luftrummet have været farligere, men serverne lod noget tilbage at ønske.

Hjemmeholdet imponerede med spil på et højt teknisk niveau fra spillere som Donyoh, Kudus og Mads ”Mini”, men lynende farlige blev de rødklædte ikke bortset fra målet. Et par forsøg fra distancen fra Donyoh og Kudus var det, hvad det blev til.

Efter pauseteen optrådte Arbnor Mucolli på midtbanen i stedet for Nicolaj Madsen, og VB havde straks bolden i det nordsjællandske målnet – scoringen blev dog korrekt underkendt for offside. VB kom ikke ud med det håbede udtryk og fik aldrig for alvor sat modstanderne under pres efter pausen. Melker Halberg kom ind til sin debut, da han afløste Sean Murray, og da Adam Jakobsen kom på banen for Gustaf Nilsson, kunne man konstatere det usædvanlige, at begge hold havde brugt deres tre udskiftninger allerede med en time spillet.

Det var småt med åbne muligheder i 2. halvleg, som ikke havde de første 45 minutters kvalitet. FCN’s Mohammed Kudus fik dog en megachance i det 59. minut, da der opstod et hul i VB-forsvaret på størrelse med åbningen i Berlin-muren natten efter den 9. november 1989. En helt fri Kudus strandede dog på en velspillende Bajza. Også Jonathan Amon var tæt på, men også her var slovakken på sin post.

VB havde stadig masser af hjørnespark, som dog aldrig blev rigtig farlige. Det eneste nævneværdige, vejlenserne producerede efter pausen, var en nedfaldsbold til Mucolli, hvis afslutning dog blev blokeret. Kampen fadede ud, men på en omstilling i overtiden kunne Jonathan Amon løbe en halv banelængde og fortjent cementere sejren til 2-0. Der var advarsler til Nilsson, Memija Greve og Ramadani, mens FCN slap med to af de gule.

VB-lejren har nu en uge til at forberede sig på OB – ligeledes fra bundregionen. Og nu skal der så småt point på kontoen…!

Grundspil, Superligaen 2018-19, Right to Dream Park, Farum
Søndag den 19. august 2018 kl. 12.00
FC Nordsjælland – Vejle Boldklub 2-0 (1-0)