Vejle Boldklub var foran 2-1 ved pausen i fredagens træningskamp mod Lyngby, men i de sidste 25 minutter scorede hjemmeholdet tre gange og vandt fortjent med 4-2. Allan Sousa havde scoret to fine mål før pausen, hvor VB dominerede træningskampen. I alt havde vejlenserne 22 spillere på banen i løbet af den 90 minutter lange test.

Cheftræner Adolfo Sormani måtte undvære en del spillere til dagens træningskamp i Lyngby. Småskader betød, at Pavol Bajza, Thomas Hagelskjær, Nicolaj Madsen, Viljormur Davidsen og Kerim Memija stod over, mens Imed Louati og Alexandru Boiciuc trænede hjemme i Vejle. Vejlenserne kom til opgøret med den sædvanlige tremands bagkæde, der stod foran Dino Hodzic. På midten lå Ramadani bagerst, mens Schoop og Arbnor Mucolli lå foran. På siderne Gundelund og Mølgaard, mens Sousa og Adam Jakobsen spillede i angrebet.

Opgøret på en velplejet græsbane på Lyngby Stadion, havde VB som det dominerende hold før pausen. Allerede i det første minut kunne vejlenserne være kommet foran 1-0. Sousa spilles fri i feltet, men vinklen var svær og Mikkel Andersen kunne parere ud til hjørnespark. VB kontrollerede fortsat, mens Lyngby bed fra sig i det 9. minut. Jeppe Kjær havde bolden i nettet efter en omstilling, men der var korrekt vinket for offside. Minuttet efter var det Mathias Hebo der forsøgte sig med et spark, men forbi Dino Hodzic i målet. I det 14. minut kom VB frem til en kæmpe chance. Jacob Schoop tippede en perfekt bold i dybden til Adam Jakobsen, der fik en friløber. Trods den store mulighed læste Mikkel Andersen afslutningen, som endte med et hjørnespark til VB. Kort efter kom Lyngby foran ved Gustav Marcussen, da han trak ind i feltet og afsluttede. Sparket blev rettet af og snød Hodzic. 1-0.

Lyngby kom bedre med efter åbningsmålet, men VB’erne angreb også godt videre og det var generelt en god træningskamp mellem to hold, der forsøgte at spille fodbold. I det 27. minut udlignede VB til 1-1. En velspillende Arbnor Mucolli fik et frispark udenfor feltet, som Allan Sousa scorede på. Brasilianeren sendte bolden ind ved korteste stolpe. 1-1. Arbnor Mucolli, der fik den første startpladsen siden februar, leverede generelt en opløftende indsats før pausen og efter en lille halv time, endte hans solotur først i feltet, hvor Lyngby-spillere stoppede ham. En opløftende halvleg set med VB-briller blev endnu bedre, da Allan Sousa tre minutter før pausen scorede for anden gang. VB kombinerede godt midt på banen og til sidst spillede Schoop Sousa fri i dybden. Allan Sousa rundede målmanden og lagde bolden i nettet. 2-1.

Fra begyndelsen af 2. halvleg skiftede VB tre spillere. Målmand Dino Hodzic, Arbnor Mucolli og Ylber Ramadani gik ud, mens Zanette, Alexander Jensen og Mohammed Al-Hardan kom ind. Allerede i det første minut appellerede hjemmeholdet for straffespark, da Lasse Fosgaard blev væltet af Zanette i feltet, men Kasper Madsen lod spillet fortsætte. Lyngby skiftede alle elleve spillere i forbindelse med pausen og Lasse Fosgaard havde overtaget anførerbindet af Mathias Tauber.

Lyngby kom bedst ud til de sidste 45 minutter og satte sig hurtigt på kampen. Ti minutter efter pausen skiftede VB de sidste otte spillere fra startopstillingen. Zanette, Al-Hardan og Wang Zhenao var de eneste fra A-truppen, mens de øvrige var en prøvespiller og fra U19-Ligatruppen. Ti minutter efter skiftet udlignede Lyngby til 2-2. Den stærke midtbanespiller Jesper Christjansen fik for meget plads i feltet og kunne vende rundt og score med et fladt spark. Et par minutter senere kom værternes angriber til en god chance, men han sparkede lige forbi stolpen. Michael Lumb fik muligheden på et frispark et par minutter senere, men venstrebacken traf stolpen. Lyngby sad generelt på spillet efter pausen, men VB havde et par enkelte kontrastød. Kasper Døhr Thychosen arbejdede hårdt i frontlinjen og stod bag et par gode fremstød, men Lyngby-defensiven gav ikke ved dørene overfor det unge VB-hold. Simon Vollesen havde mulighed for at bringe De Kongeblå foran 3-2, men han sparkede forbi mål. Lyngby lignede mest en vinder i de sidste 15 minutter og syv minutter før tid kom den fortjente føring. Lyngbys unge Emil Kornvig driblede ind i feltet og hamrede bolden op under overliggeren og ind til 3-2. Lyngby sejren blev cementeret i det sidste minut. Michael Lumb gled fri i venstre siden og slog bolden ind i hovedet på Jesper Christjansen, der headede bolden i mål. Kort efter blev opgøret fløjtet af og Lyngby vandt dermed fortjent med 4-2 over VB i en god sommer træningskamp.

VB tester videre på torsdag på Hedensted Stadion, hvor det lokale Danmarksseriehold og AC Horsens venter i kampe á 45 minutter.

Træningskamp, Lyngby Stadion
Fredag den 22. juni kl. 16.00
Lyngby Boldklub – Vejle Boldklub 4-2 (1-2)
18. 1-0 Gustav Marcussen