Det lykkedes hverken for Sverige eller Bosnien at vinde den sidste kamp i EM-kvalifikationsturneringen for U21-landshold. Sverige og Gustaf Nilsson har en ekstra chance i Play Off, mens Bosnien og Kerim Memija må tage til takke med 3. pladsen i gruppe 8.

Kerim Memija og Bosniens U21-landshold havde chancen for at snuppe 2. pladsen i gruppe 8, men det krævede en sejr over Portugal i sidste spillerunde. Portugiserne tabte det omvendte opgør i Sarajevo sidste efterår, men denne gang var der ingen nåde. Hjemme i Maritimo vandt Portugal med 4-2 efter 1-1 ved pausen. Kerim Memija spillede hele kampen for Bosnien på højreback og han bar anførerbindet i hans sidste ungdomslandskamp. Bosnien slutter efter nederlaget på 3. pladsen i puljen efter Rumænien og Portugal.

Gustaf Nilsson og Sveriges U21-landshold havde hjemmebane i Kalmar i puljefinalen mod Belgien. Vinderen gik til EM, men taberen skal spille Play Off i næste måned. Belgien vandt med hele 3-0. Gustaf Nilsson begyndte kampen på bænken, men blev sat i spil som svenskernes sidste indskifter i det 76. minut hvor han byttede med Joel Asoro. Sverige fik en spiller udvist allerede et par minutter før pausen. Der venter nu Sverige to kampe i Play Off, før de eventuelt har kvalificeret sig til EM.

Felix Örn Fridriksson og det islandske U21-landshold fik den værst tænkelige afslutning på EM-kvalifikationsturneringen. Hjemme i Reykjavik tabte islændingene med hele 2-7 til Spanien, der har vundet gruppe 2. Fridriksson så hele kampen fra bænken og vil også i den kommende kvalifikationsturnering have alderen til at repræsentere Islands U21-landshold.

Arbnor Mucolli og det albanske U21-landshold mødte tirsdag aften Estland på udebane i den sidste kamp i EM-kvalifikationen. I Parnu, Estland, spillede de to lande 2-2 efter 1-1 ved pausen. Arbnor spillede alle 90 minutter på venstrekanten i albanernes 4-3-3-formation. Arbnor Mucolli er årgang 1999 og vil derfor også i den kommende kvalifikationsturnering kunne repræsentere Albaniens U21-landshold.

Thomas Gundelund og det danske U19-landshold spillede i dag tirsdag den afgørende kamp i første runde af EM-kvalifikationen i Estland. Danskerne tabte puljefinalen til Italien med 0-1 efter et tidligt italiensk mål. Danskerne pressede på og ramte træværket flere gange, men fik aldrig udlignet. Da Finland samtidig ikke besejrede Estland i den anden kamp, så snupper Danmark 2. pladsen i puljen med 4 points foran Finland og Estland. 16-årige Thomas Gundelund spillede opgøret mod Estland den anden dag, men var oversidder i dagens kamp mod Italien. Danmark er dermed kvalificeret til forårets Elite Round.

Andreas Jungdal har været med det danske U17-landshold til to venskabskampe i Tyskland. Mens han sad på bænken i det første opgør, spillede målmanden hele ”returkampen” mod tyskerne. Danmark tabte i går 1-2 til Tyskland efter en dansk pauseføring på 1-0. Andreas Jungdal og Danmark spiller senere på måneden EM-kvalifikation på hjemmebane. Jungdal er efter kampen mod Tyskland noteret for tre ungdomslandskampe for Danmark.

Tekst: Lars Christensen.