3736 tilskuere incl. nogle busfulde fra Nordjylland havde på en iskold Black Friday for en stund vendt ryggen til slagtilbud på brødristere og andet uundværligt isenkram og havde taget plads i dybfryseren i Nørreskoven. De blev vidner til en god fodboldkamp med – set gennem vejlensiske briller – lykkelig udgang, da indskiftede Arbnor Mucolli kort før tid med et dommedagshug sikrede hjemmeholdet et fortjent point.

VB havde 66 2/3 % af midterforsvaret i karantæneboksen, hvor 2 X Lauritsen havde taget plads sammen med træner Sormani. VB var også ramt på angriberdelen, hvor Louati, Nilsson og Lucas From alle trækkes med skader. Bajza havde således Emmersón, Greve og Davidsen foran sig. Memija og Mølgaard var på wingbacks og Ramadani, anfører Schoop og Hallberg på midten. Strikers var Adam Jakobsen og Sousa. Tilskuerne kunne se en fin 1. halvleg mellem to angrebsorienterede hold. Men også to hold, der ikke kunne skjule, at de er nogle af de mindst scorende i Superligaen.  AaB kom godt ud. De var aggressive og bedst i halvlegens første del, hvor nordjyderne pressede højt og hele tiden lurede på at finde holdets farligste, Lucas Andersen. VB-forsvaret havde dog generelt godt fat i AaB-angriberen, men en enkelt gang svigtede markeringen. Efter godt et kvarter bragte en lang fremlægning Andersen fri med Bajza, men slovakken vandt duellen. Stor chance! Også angrebskollega Tom van Weert fik afsluttet i lovende position, men i sidenettet.

Midt i halvlegen meldte VB sig angrebsmæssigt ind i kampen. Sousa drev bolden frem i en lovende to-mod-en-situation, men brasilianeren valgte at gå selv i stedet for at finde Adam Jakobsen inde foran, og chancen løb ud i sandet. Efter 33 minutter fik hjemmeholdet kampens hidtil største mulighed. På ny blev aalborgenserne fanget i en omstilling, og Allan Sousa blev spillet fri i det lille felt. AaB-keeper Jacob Rinne parerede mirakuløst med standbenet, og riposten sendte sydamerikaneren på opstanderen. Et billede på VB’s scoringsvanskeligheder i efteråret.

Med et godt skud, som Rinne måtte bokse væk, markerede Jacob Schoop, at den sidste del af 1. halvleg entydigt tilhørte østjyderne. I pausen fik tilskuerne lejlighed til at hylde VB’s danske mestre anno 1978, som fejrede 40-året for triumfen. Nogle af de mange mål, som Jan Knudsen, Henning Andersen, Steen Thychosen, Ulrik le Fevre og alle de andre høvlede ind dengang, kunne man godt have brugt lidt af denne svære sæson efter oprykningen…

Anden halvleg blev noget mere urytmisk med mange frispark og spilstop. Dommer Michael Johansen gik kortamok med fem advarsler til VB og to til AaB. VB kom pænt ud efter pausen, og Hallberg sparkede over, men efter en time stod der pludselig 0-1 på måltavlen. Et direkte frispark til nordjyderne på kanten af feltet havnede i muren, men hollandske Tom van Weert var hurtigst over riposten og kunne bringe sit hold foran.

Målet rystede VB, som ikke formåede at lægge noget større tryk på modstanderne, og en udligning lå ikke lige i kortene mod et AaB-mandskab, som syntes komfortabelt med føringen i ryggen. Kun Sousa med et hovedstød lige over tværribben på et fint Davidsen-indlæg formåede at true Rinnes mål. Men Mazzella & Bisgaards indskiftning af Yurchenko og Mucolli med en snes minutter igen – Memija og Schoop gik ud – viste sig at være en fin ide. Ukraineren lavede gode ting, og Mucolli blev kampafgørende. Med otte minutter igen tog den albanske U-21 landsholdsspiller sagen i egen hånd og bankede med venstrepoten et langskud ind i trekanten – så du røgen, Rinne?!

VB stillede sig ikke tilfreds med det ene point, men søgte afgørelsen. Yurchenko tvang med et ypperligt hovedstød AaB-keeperen ud i en mesterlig redning, og Ramadani sparkede snært forbi. Efter ophidsede sidsteminutter med flere advarsler kunne holdene så trække sig tilbage med en pointdeling og et resultat identisk med den omvendte kamp i Aalborg. Wang afløste i overtiden Adam Jakobsen. Af de to velsyngende fanblokke var VB’s med den sene udligning nok den mest tilfredse. Og de skøre røde glemte helt, at de havde misset finalen i Vild med Dans, da Mini-Modric med perfekte moves kunne svaje til fansenes hyldest: Vi danser hele natten med Mucolli…!

Grundspil, Superligaen 2018-19, Vejle Stadion
Fredag den 23. november 2018 kl. 19.00
Vejle Boldklub – AaB 1-1 (0-0)