Mohammed Al-Hardan, der i efteråret har spillet for FC Sfintul Gheorghe i Moldova, er udtaget til landsholdet i Bahrain. Ørkenstaten deltager i mesterskaberne i Asien, der afvikles i De Forenede Arabiske Emirater, fra den 5. januar til den 1. februar.

Midtbanespilleren Mohammed Al-Hardan skiftede til VB og Europa i august 2017 og i debutsæsonen i Nørreskoven blev det til to førsteholdskampe for VB i NordicBet LIGA. Al-Hardan nåede også med på bænken til et par kampe i denne sæson i Superligaen inden han søgte spilletid i Moldova hos FC Sfintul Gheorghe. I landsholdssammenhæng gjorde Al-Hardan opmærksom på sig selv, da Bahrain i august spillede Asian Games i Indonesien. Her var Al-Hardan anfører og scorede to mål i fire kampe i turneringen, der primært var for U23-hold. Præstationerne her og i efteråret har nu kastet en udtagelse til Bahrains A-landshold af sig.

Bahrain er i pulje A ved Asian Cup og møder Indien, Thailand og De Forenede Arabiske Emirater. Ørkenstaten spiller tilmed turneringens åbningskamp, når de møder De Forenede Arabiske Emirater i Abu Dhabi den 5. januar.

Al-Hardan er den tredje spiller fra A-truppen som VB sender på landsholdstjeneste i januar. Melker Hallberg er udtaget til det svenske ligalandshold og Thomas Gundelund rejser med det danske U19-landshold. Efter planen, vender Mohammed Al-Hardan tilbage til VB når Asian Cup er afviklet.

Vejle Boldklubs Mohammed Al-Hardan er den tredje spiller fra Superligaen der udtages til mesterskaberne. Tidligere er Awer Mabil fra FC Midtjylland og Mustafa Amini fra AGF udtaget til Australiens landshold.

Opdateret 29-12-2018: Bahrain udtog torsdag den 27. december den endelige trup til Asian Cup. Her var Mohammed Al-Hardan ikke i blandt.

Læs også:
Bahrain og Al-Hardan knækket i ottendedelsfinalerne (23-08-2018)

Tekst: Lars Christensen.