Denne artikel blev bragt første gang i kampprogrammet til hjemmekampen mod Randers FC den 28. september 2018.

En københavner trives i VB

Den 28. september 2017 overtog Asger Pedersen jobbet som fysioterapeut i VB efter René Krogh. Siden har Asger fået en kollega – italienske Marco Cirelli. Kampprogrammet tegner her et lille portræt af et af de få danske islæt i det vejlensiske trænerteam.

Asger er født i København, hvor han i 2015 er uddannet fra PH Metropol. Hans egen fodboldkarriere foregik fra barnsben af i Boldklubben Skjold, hvor han nåede DS og et par enkelte træningskampe på 2. div.-niveau, inden han trappede ned. Fodboldverdenen trak dog i ham, og straks efter endt uddannelse fik han job som fys. i FC Vestsjælland. Tidligere havde han arbejdet som frivillig i mindre sjællandske klubber og havde derigennem mødt Janus Blond, som var assistent i Vestsjælland – kontakten var skabt.

– Det var en drøm, der dér gik i opfyldelse for mig, erkender Asger.

Da Vestsjælland går konkurs i december 2015 starter Asger Pedersen sammen med fire andre sin egen fysioterapeutiske klinik i København, som åbner sommeren 2016.

Asger savner dog fodboldmiljøet, og da han bliver opmærksom på stillingsannoncen fra VB, slår han til.

– Det var jo virkelig en ærkekøbenhavner, der skulle rives op med rode, smiler Asger. Jeg har altid boet inden for en radius af tre kilometer og var lidt nervøs for at forlade familie og hele netværket, men det er gået overraskende godt, måske fordi jeg er så glad for mit job i VB.

Asger bor i dag i Vejle midtby og har en kæreste. Hun bor dog stadig i Svendborg, så der må pendles…

28-årige Asger Pedersen fortæller om et job, som er todelt:

– Dels skal vi jo sørge for, at spillernes krop fungerer og optimeres til den sport, de skal udføre, og dels skal vi tage vare på skadede spillere, stille en diagnose og udarbejde en genoptræningsplan. Vi skal hele tiden forsøge at finde de små ekstra procenter hos spillerne og fjerne tilfældighederne. Asger Pedersen er glad for samarbejdet med Marco Cirelli, selv om der er lidt forskellige indgangsvinkler til fysioterapien i Danmark og Italien.

– Vi er gode til at udfordre hinanden og tage det bedste fra de to ”skoler” og sammen finde den bedste løsning for spilleren. Marco er en god sparringspartner, fastslår Asger.

Fysioterapeuten trives i det internationale miljø, som jo præger hverdagen i Superligaklubben, og finder mødet med de mange kulturer inspirerende og udfordrende.

– Man skal jo lige vænne sig til at tale engelsk hele tiden, men jeg er da faktisk nået så langt, at jeg tæller på engelsk inden i mig selv… ler Asger.

Selv om Asger Pedersen er omgivet af italienere i trænerteamet, føler han sig aldrig udenfor:

– De er enormt flinke til at slå over i engelsk, når jeg er der, så de er sikre på, vi forstår hinanden, og det er af stor værdi.

Asger Pedersen slår fast, at der, da han tiltrådte, var gjort et flot forarbejde af René Krogh, og der var styr på tingene, så det var blot at føre det videre.

– Men selvfølgelig sætter man sit eget præg på arbejdet, og jeg har da klart nogle lidt andre metoder, siger VB-fys’en.

Det har været meget omtalt, hvor meget man gør ud af kosten i VB, men nogle af de lidt mere vilde udsagn, kommentatorerne har bragt til torvs, om anskaffelse af specielle frø o.lign. til spillernes buffet, er ifølge Asger Pedersen lettere overdrevet.

– Men det er da korrekt, at ikke mindst vores fysiske træner, Gabriele Faccia, er opmærksom på, at spillerne får den optimale kost før kamp og træning. Der er nogle kulhydrater og nogle proteiner, vi skal tage hånd om, at spillerne får, ligesom de får vitaminpiller, godt med grønt etc. Men der er på ingen måde noget fanatisk over det, fastslår Asger Pedersen.

De meget omtalte pizzaer, som spillerne får efter hver kamp, er der ifølge Asger Pedersen en god begrundelse for. For som han siger, har de ofte ikke den store appetit efter en kamp, så det gælder i højere grad om at finde noget, de har lyst at spise end præcist noget sundt, som de ikke spiser alligevel.

– Det er vist inspireret af Barcelona, oplyser Asger Pedersen, der gør opmærksom på, at også i AGF er der pizzaer i omklædningsrummet.

Om sine egne personlige ambitioner siger Asger Pedersen:

– Tja, for spillere er det jo så simpelt. De vil jo altid gerne til en større klub. Det vil jeg da måske også gerne ad åre, men for mig selv, der har oplevet konkursen i FCV efter få måneder, er det vigtigere, at jeg har et sted, jeg kan blive længe og sætte mit præg på. ’Asger, det er en, man kender i VB – han har gjort det godt over en årrække’. Sådan må man gerne sige om mig engang…! slutter den unge fysioterapeut med VB-logoet.

Fakta:
Asger Pedersen
Født: 01.02.1990 (28 år)
Uddannelse:
Fysioterapeut fra PH Metropol, København
Stilling: Fysioterapeut
En del af trænerstaben i Vejle Boldklub siden 1. oktober 2017
Spillede Danmarksseriekampe for BK Skjold i den aktive karriere. Asger har trænet med Hover IF efter han er flyttet til Vejle
VB-debut: 01.10.2017, VB – Fremad Amager 1-0
Har tidligere i karrieren arbejdet som fysioterapeut i BK Skjold, Handelsstandens Boldklub, FC Vestsjælland og Avedøre IF samt samarbejdet med Hvidovre IF
Var fuldtidsansat fysioterapeut i FC Vestsjælland i efterårssæsonen 2015, hvor han blandt andet sad på bænken som fysioterapeut for FCV i 2-2-kampen mod VB den 1. august 2015

Læs også: