VB forsømte at slå mønt af de øvrige bundholds nederlag i 22. spillerunde af Superligaen. Efter en noget blodfattig indsats tabte Sormanis trængte tropper helt fortjent 0-1 i Odense. Specielt før pausen havde vejlenserne mindre end lidt at byde på, mens det efter pausen dog blev til et par fine muligheder, som med alt det held, der er i verden, kunne have ført til et point.

Hos VB var Allan Sousa og Viljormur Davidsen sluppet fri af karantæne, og begge genindtog deres plads i startelleveren. Davidsen som substitut for højrebacken Tobias Mølgaard, der var ude med skade, og Sousa på højre fløj. Dette skubbede Arbnor Mucolli ind på Yurchenkos plads bag Finnbogason, og ukraineren blev fortrængt til bænken.

På en mild februardag forsøgte solen tappert at trænge igennem til Nature Energy Park, hvortil 5907 tilskuere – deraf mange vejlensere – havde fundet vej mellem udgravningerne til Odenses nye letbane. OB havde inden kampen festligholdt 25-året for klubbens legendariske 2-0-sejr på Bernabeu. En kamp, hvor VB’s ass.træner Morten Bisgaard havde helterollen, da han i kampens overtid med sin 2-0-scoring sendte Real Madrid ud af EC-turneringen. En Lars Høgh-mur blev også præsenteret, og OB’s ikoniske målmandsfigur blev behørigt hyldet af fansene.

Der stod OB på det hele før pausen. De striv’rede greb straks taktstokken mod et lavtstående VB-mandskab, fra hvilket der ikke udgik meget initiativ i de første 45 minutter. Efter en halv snes minutter burde hjemmeholdet have haft straffe, da Ilic tog armen til hjælp i feltet, men dommer Peter Munch Larsens fløjte forblev tavs. Værterne var dog fremdeles langt det farligste hold med giftige stikninger op igennem vejlensernes forsvarskæde. Efter et kvarter var Anders K. Jakobsen fri i OB’s højre side, men Bajza reddede situationen med en fodparade. De sortklædte VB’ere stod langt tilbage og havde svært ved at holde fast i bolden, når man erobrede den. Ofte blev det til lange bolde op ad banen, som ikke førte noget med sig.

Efter en god halv time tabte Davidsen bolden, og OB kom i modangreb. Bolden endte hos en fri Casper Nielsen, men igen reddede Bajza. Kort før pausen kom fynboerne dog fortjent foran. Efter lidt småspil i feltet blev bolden spillet bagud til en fremstormende Jacob Barrett, der havde let ved at score. I halvlegens overtid havde gæsterne sin første lille snært af en chance, da OB-keeper Grytebust måtte give hjørne efter en Louati-aktion ved baglinjen.

Melker Hallberg erstattede Ramadani til 2. halvleg, hvor VB blev tvunget længere frem på banen. OB var dog fremdeles farligst, og Troels Kløve havde i det 56. minut en fin aktion i VB-feltet, men med en helt fantastisk redning, fik Bajza pareret. På det efterfølgende hjørne stod Jeppe Tverskov helt fri, men midterforsvareren sparkede højt over mål. Med en halv time igen forsøgte Sormani at vende kampen med en dobbeltudskiftning. Yurchenko og Nilsson erstattede Mucolli og Finnbogason. Efter at kaptajn Schoop på sin gamle hjemmebane havde modtaget VB’s eneste advarsel – OB fik tre – kom de muligheder mod slutningen, som kunne have givet gæsterne point med hjem i bussen.

Hallberg smækkede et direkte frispark på stangen i det 67. minut, og fire minutter senere vippede Yurchenko bolden fint frem til Louati, men Grytebust viste, hvorfor han er kåret som SL’s bedste keeper og snuppede tuneserens flugter. Nærmere kom VB ikke, skønt holdet pressede godt til sidst, men spillerne må godt skrive sig bag øret, at en kamp har to halvlege, og det gælder om at være med fra start. Det kan man jo begynde med at vise på lørdag hjemme i den trygge Nørreskov, når FCN kommer på besøg.

Grundspil, Superligaen 2018-19, Nature Energy Park, Odense
Søndag den 17. februar 2019 kl. 14.00
OB – Vejle Boldklub 1-0 (1-0)
42. 1-0 Jacob Barrett Laursen