Kerim Memija blev udvist efter to advarsler, da Bosnien tabte 3-1 til Rumænien i EM-kvalifikationen i Zenica fredag aften. Med nederlaget ligger Bosnien nr. 4 i gruppen, mens Rumænien er nr. 1.

Kerim Memija er fast starter på det bosniske U/21-landshold, hvor han tilmed er anfører. Fredag aften skulle bosnierne ud i et opgør hjemme mod Rumænien i EM-kvalen. Kampen begyndte fint for værterne, der tog føringen på et selvmål midt i første halvleg. Føringen holdt i ni minutter, så udlignede rumænerne. Efter pausen scorede Rumænien to gange – den sidste i overtiden – og vandt opgøret 3-1. Kerim Memija modtog den anden advarsel i det 73. minut og blev udvist af kampens ukrainske dommer.

Som et kuriosum kan det nævnes, at Adrian Petre så hele kampen fra rumænernes udskiftningsbænk. Den 19-årige angriber spiller til daglig i Esbjerg fB og scorede vestjydernes mål, da VB slog Esbjerg 2-1 i sidste måned. Rumænien havde Ianis Hagi med i hele kampen. Den 19-årige Fiorentina-spiller er søn af Gheorghe Hagi, der er det største fodboldnavn i Rumænien.

Inden Kerim Memija vender tilbage til Danmark i næste uge, har Bosniens U/21-landshold en venskabskamp mod Montenegro på tirsdag den 5. september i Niksic. I kvalifikationssammenhæng har Bosnien det næste opgør den 10. november mod Wales. Her kan Memija dog se frem til at skulle afsone karantæne efter gårsdagens udvisning. Memija har spillet 12 U/21-landskampe for Bosnien.

Tekst: Lars Christensen.