Melker Hallberg er blevet udtaget til det svenske ligalandshold, der i begyndelsen af januar rejser på en ti dage lang træningslejr i Qatar fra den 3. januar. Melker Hallberg kan dermed opnå officielle A-landskampe for Sverige.

Melker Hallberg var en del af den 26 mand store ligalandsholdstrup landstræner Janne Andersson udtog mandag eftermiddag. Hallberg var ikke den eneste svensker fra Superligaen, der havde fundet vej til truppen. Yderligere fem fra Superligaen skal med svenskerne til ørkenstaten.

Sverige er i Qatar fra den 3.- 13. januar og spiller undervejs to kampe. Mod Finland den 8. januar, mens den anden kamp er mod en endnu ukendt modstander.

I Sverige regnes ligalandskampe som officielle A-landskampe. 23-årige Melker Hallberg har tidligere spillet to A-landskampe for Sverige. Det var i 2016 og VB’eren kom på måltavlen i 3-0 sejren over Finland. Et par dage forinden havde Melker landsholdsdebuteret mod Estland.

Gustaf Nilsson var også tiltænkt en plads i truppen, men Vejle Boldklub, Gustaf Nilsson og det svenske fodboldforbund har besluttet, at angriberen bliver hjemme og fokuserer på at blive helt fit efter en skadespause.

Se hele den svenske ligalandsholdstrup på det svenske fodboldforbunds hjemmeside her.

Tekst: Lars Christensen.