Gustaf Nilsson var med en stærk præstation og to mål medvirkende til, at Vejle Boldklub onsdag aften avancerede i Sydbank Pokalen efter en sejr på 2-1 over Nykøbing FC. Svenskeren scorede kampens to første mål og var tæt på et hattrick, da han sendte en chance forbi mål efter pausen.

– Det var perfekt at gå videre og score to mål. Jeg var langt i pokalturneringen med Silkeborg i sidste sæson og disse kampe er vigtige. De lavere rangerende klubber man møder har alt at spille for og derfor skal man være helt parate, ellers ryger man ud. Vi ville gerne spille god fodbold og det lykkedes til dels. Nykøbing FC har også perioder på bolden, men vi viser skarphed i begge ender af banen og derfor er det os, der er gået videre, siger Gustaf Nilsson.

Svenskeren kom i fokus første gang i det 24. minut, da han scorede til 1-0.

– Det er godt forarbejde af Jacob Schoop og Wang Zhenao i venstre side. Det er Wang der slår bolden ind i feltet. Først vil jeg have et straffespark, da NFC-spilleren har hands på bolden. Men spillet går videre og jeg kæmper med ham om bolden. Jeg kommer fri og sparker bolden over i målhjørnet, siger Gustaf Nilsson.

Den lange spidsangriber øgede føringen i det 45. minut, da det var irske Sean Murray der sendte svenskeren afsted i dybden.

– Sean spiller en god bold til mig i højre side. Deres back satser på at nå bolden først, men han glipper den og jeg går lige mod mål. Jeg havde god selvtillid og derfor sparkede jeg dybt i bolden og heldigvis var der mål igen. Det var et vigtigt mål lige op til pausen og vi fik et godt rygstød til de sidste 45 minutter, siger Gustaf Nilsson.

Svenskeren nåede at snuse til et hattrick, da han i det 62. minut har en stor chance i feltet. Anfører Schoop rykkede fri og fandt Nilsson med en god aflevering.

– Det er en god bold jeg modtager fra Schoop, men desværre gik sparket lige forbi. Det havde været perfekt med et tredje mål, men holdets videre avancement er det vigtigste. Sejre giver selvtillid og den skal vi tage med videre. Der venter mange hårde slag i efteråret og vi viste, at vi kan fighte når det er påkrævet, siger Gustaf Nilsson.

Svenskeren rejser på fredag hjem til Sverige for at støde til det svenske U21-landshold der møder Belgien i en vigtig kamp om kvalifikation til EM næste sommer i Italien og San Marino.

– Det er altid stort at blive udtaget til landshold og jeg glæder mig til at støde til truppen. Sverige vandt EM for tre år siden i Tjekkiet og turneringen er stor i Sverige. Vi skal slå Belgien for at komme med. Taber vi, står den nok på Play Off-kamp, men vi satser på at gøre det færdigt i første forsøg. Vi skal spille i Kalmar og det bliver en stor kamp. Jeg kommer til at møde ind med selvtillid efter to scoringer her og jeg glæder mig til at repræsentere Sverige, siger Gustaf Nilsson.

Svenskeren var tæt på et hattrick efter pausen, men et hattrick af en VB-spiller lader fortsat vente på sig. De to seneste hattricks af VB’ere ligger tilbage i august 2012. Kaimar Saag scorede tre mål mod Skive IK i 1. division, mens Nicolaj Agger et par uger senere scorede tre mål i en sejr på 13-0 over Ubberud IF i DBU Pokalen.