Malte Amundsen spillede alle 90 minutter, da det danske U20-landshold i Marbella, Spanien, tabte 1-0 i en venskabskamp til Rumænien.

Det danske U20-landshold er samlet for første gang i 2019 og her er Malte Amundsen repræsenteret som den eneste VB’er. Spillerne er primært fra årgang 1998 og 1999 og skal efter sommerferien danne grundlaget for det kommende U21-landshold, når det nuværende har deltaget ved EM-slutrunden i Italien og San Marino.

Mandagens træningskamp mod Rumænien blev tabt 1-0 på den scoring rumænerne satte ind tre minutter før pausen. Den danske landstræner Lars Knudsen, tidligere AaB og FC Midtjylland, skiftede flittigt ud efter pausen, men VB’eren spillede hele kampen i venstresiden.

Søndag eftermiddag spillede det danske U17-landshold den anden kamp ved Elite Round på hjemmebane mod Schweiz. Wahid Faghir blev indskiftet i 2. halvleg, men den 15-årige VB’er kunne ikke forløse danskerne trods gode forsøg. Det blev 1-1 og danskerne skal bruge en sejr i sidste kamp mod England, hvis der skal være et håb om dansk deltagelse ved EM senere på foråret. Målmanden Andreas Jungdal så hele kampen fra den danske udskiftningsbænk. Morten Bisgaard er også en del af trænerstaben på U17-landsholdet. Den sidste kamp mod England spilles onsdag.

I EM-kvalifikationen spillede Albanien og Andorra om vigtige points i gruppe H. Efter albanernes nederlag til Tyrkiet i sidste uge var de piskede til en sejr. Det blev 3-0 til albanerne i Pyrenæerne og de første tre points i kvalifikationen. Ylber Ramadani var ikke med i truppen mod Tyrkiet og den stærke midtbanespiller fandt heller ikke vej til truppen denne gang. ”Rama” vender dermed tilbage til VB og forberedelserne til de kommende kampe i kvalifikationsspillet.

Tirsdag kan Viljormur Davidsen og Arbnor Mucolli komme i aktion for deres respektive landshold.

Tekst: Lars Christensen.