Mads Lauritsen fik den første startplads på favoritpositionen i det centrale forsvar, da VB i gårsdagens hjemmekamp mod Vendsyssel FF vandt så sikkert som 4-1 og overvintrer på 1. pladsen i NordicBet LIGA.

Pladsen i startopstillingen har ligget og luret for Mads Lauritsen siden Mads Greve i sidste uges kamp mod Fremad Amager modtog en karantænegivende advarsel mod slutningen. Mads Lauritsen spillede kampene mod Vendsyssel (1-1), Viborg (0-2) og FC Fredericia (2-0) i september, men siden har der ikke været bud efter den garderhøje midtstopper.

– Det var dejligt at spille. Det har jeg længtes efter længe og det jeg har arbejdet på hver dag, siden jeg kom. Jeg har spillet et par kampe siden jeg kom til klubben, men det har været på backen og jeg spiller helst centralt i forsvaret, siger Mads Lauritsen.

– I træningerne i den sidste uge har jeg trænet meget spil i bagkæden med Rasmus Lauritsen. Selvom det var en ny konstellation, så havde vi øvet relationer så meget vi kunne nå og det gik okay. Alt i alt synes jeg, det var en okay kamp og præstation. Der var lidt rust der skulle bankes af, for jeg har ikke spillet i to måneder, siger Mads Lauritsen.

Den 24-årige tidligere Viborg- og Thisted FC-spiller roser holdet, da han forklarer hvorfor han faldt så nemt ind i dagens kamp.

– Det er et nemt hold at træde ind på. Forstået på den måde, at der er klare aftaler for hvem der gør hvad hvornår. Det gør det lidt op for den manglede kamptræning jeg kom ind med, siger Mads Lauritsen.

Han og holdkammeraterne kom hurtigt bagud. Vendsyssel tog føringen allerede i det 9. minut.

– Vi er ikke rigtigt klar på den dødbold. Det føles i hvert fald ikke sådan. De spiller den først kort og slår den så over i bagrummet, hvor Christian Moses kan heade den nemt i mål. Det får vi rettet op på ret markant allerede inden pausen. Set over hele kampen, er vi vel tættere på scoring nummer fem end de er på nummer to. Sejren er det fantastiske rygstød vi havde drømt om i den sidste kamp op til vinterpausen. Der er intet afgjort endnu og turneringen mangler fortsat 14 runder. Vi skal arbejde hårdt når vi vender tilbage, men sejren gav os et godt rygstød som vi kan bruge til noget, når der skal slides til vinter, siger Mads Lauritsen.

VB’s nummer 22 kom til Nørreskoven i de sidste dage af transfervinduet i august og han er glad for de første tre måneder i klubben.

– Alt i alt har det været godt. Jeg prøver at flytte mig dagligt på træningsbanen og nærme mig holdet. Det er fantastisk at være i et fuldtidssetup og de fordele det giver. Nu er der først lidt ferie og et program vi skal følge, og derefter er jeg klar til at møde ind til træning igen og kæmpe for flere af de her oplevelser, siger Mads Lauritsen.

Forårsturneringens første kamp er mod Mads Lauritsens tidligere klub, Thisted FC. Kampen er foreløbigt programsat til søndag den 4. marts kl. 13.45.