Det endte med endnu en en sen afgørelse, da VB benyttede landsholdspausen til en træningskamp i Hamborg mod FC St. Pauli. Tyskerne afgjorde kampen ti minutter før tid, da Jan-Marc Schneider slap igennem og passerede VB-defensiven. Scoringen ærgrede Mads Lauritsen, der var én af fire VB’ere der fik fuld spilletid i testopgøret.

– Helt overordnet, var det en fin fodboldkamp. Vi kommer ned på et godt græstæppe mod et godt hold og det var ikke nødvendigt, at vi tabte kampen. Resultatet af en kamp betyder noget og det ærgrer i hvert fald mig, at vi taber. Det er helt bogstaveligt stolpe ud for os i øjeblikket og det var som minimum en jævnbyrdig kamp, som vi skulle have haft noget med fra, siger Mads Lauritsen.

– I 1. halvleg har vi bolden meget og gør det godt. Vi spiller bolden godt rundt og der er flere gange, hvor vi spiller gode bolde i længeretningen og dem har de det svært med. Vi rammer vores forreste spillere i gode positioner og den fart de besidder, havde de det svært med. Adam Jakobsen gør det godt og han har to gode afslutninger, der desværre tager stolperne. Det er lidt forskellen på os og modstanderne i øjeblikket. Det var svært for FC St. Pauli, fordi vi havde bolden så meget. De kom kun til Alexander Meiers hovedstød på overliggeren, men ellers sad vi på dem, siger Mads Lauritsen.

Mens der stod VB på spillet før pausen, hvor to VB-afslutninger ramte aluminiummet og én tysk afslutning traf opstanderen, så kom tyskerne bedre med efter sidebyttet.

– Det er mere lige efter pausen med en lille overvægt til dem. Vi sætter ikke så meget spil sammen, som vi gør før pausen, men vi viser styrke på omstillinger.

Om målet til 1-0: De bryder os midt på banen og én af deres spillere driver den ned mod vores felt. Han afleverer til to medspillere der er løbet dybt. Zanette kommer godt ud og prøver at afvise, men de scorer i anden omgang. Det er en lidt tilfældig situation, som vi har flere muligheder for at afvise, siger Mads Lauritsen.

– Det skal ikke lyde som nogen undskyldning, men vi var lidt trætte efter pausen efter en lang bustur herned. Vi var en del spillere, der ikke har spillet så meget i foråret og vi arbejdede hårdt. Rent spillemæssigt får vi et fint afsæt til det kommende nedrykningsspil. Vi fik spillet med et godt tysk hold og vist, at vi også har kvaliteter. Der skal gerne komme et output på vores spil snart, men det peger i hvert fald i den rigtige retning, siger Mads Lauritsen.

Den store midtstopper har kun spillet udekampen mod FC København på Superligaholdet i foråret og dagens 90 minutter mod FC St. Pauli var kærkomne for Mads Lauritsen.

– Det var dejligt at spille 90 minutter. Emmersón og jeg finder hurtigt sammen og det bliver en god kamp for os. Jeg synes, at vi får slået mange gode bolde og er en del af meget fornuftigt spil. Mit aftryk var, som jeg håbede inden kampen, men jeg ærgrer mig over resultatet, for det var ikke nødvendigt, at vi tabte, siger Mads Lauritsen.

Tekst: Lars Christensen.