Diego Montiel var med to scoringer før pausen én af profilerne, da Vejle Boldklub vandt 4-0 i dagens udekamp mod FC Roskilde. Svenskeren udnyttede efter et kvarter perfekt opspil fra Lucas Jensen i højre side, inden han efter en halv time udnyttede det straffespark, som allestedsnærværende Arbnor Mucolli havde fremskaffet med en god dribletur i modsatte side.

– Det er en meget stabil præstation vi leverer og sejren er et perfekt rygstød, inden vi har en ny vigtig kamp på torsdag i Viborg. Fokus har udelukkende været på dagens kamp, men nu kigger vi fremad mod Viborg. Det bliver et hårdt slag, men vi viste i dag, at vi er helt klar, siger Diego Montiel.

– Det var længe siden vi havde scoret på udebane, så det var dejligt at score tidligt. Banen var ikke god og vi havde talt om, at det var vigtigt, hvis vi kunne slå til tidligt i kampen mens banen fortsat var god. Det gjorde vi og med 3-0 efter en halv time, så afgører vi kampen hurtigt, siger Diego Montiel.

Om scoringen til 1-0: Lucas Jensen laver et godt gennembrud i siden. Kjartan søger bagerste stolpe, men jeg får en cutback aflevering og sparker første gang. Bolden går i mål og det er perfekt, siger Diego Montiel.

Om scoringen til 3-0: Det var mig eller Kjartan der skulle sparke efter aftale, men jeg følte mig ovenpå og tog bolden. Jeg kiggede på målmanden og placerede den yderligt og den gik ind. Med målet fik vi en hurtig afgørelse på kampen, siger Diego Montiel.

3-0 føringen holdt halvlegen ud. Efter sidebyttet blev den vejlensiske dominans knap så udtalt mod en modstander, der med et systemskifte til 3-5-2 fik stoppet stormløbet mod målet.

– I pausen fokuserer vi på, at vi ikke må tabe bolden på midtbanen så ofte. At vi spiller videre på vores første touch. Vi ville også spille til nul og det opfyldte vi, mens vi lavede et mål til sidst. Et perfekt resultat for os. FC Roskilde var bedre efter pausen og de står bedre på banen. Det betyder, at vi ikke kommer igennem til chancer så nemt. Kredit til dem for at komme godt igen, men sejren var vores og det vi kom efter, siger Diego Montiel.

Havde I tankerne fremme på Viborg kampen i 2. halvleg?

– Nej, det havde vi ikke. Vores fokus var at lave en god præstation i de sidste 45 minutter. Det er farligt at ændre fokus eller begynde at kigge længere frem end én kamp. Det har været vores styrke i sæsonen og det fortsætter vi med, siger Diego Montiel.

På torsdag venter årets sidste kamp, når Vejle Boldklub møder Viborg FF på udebane. En direkte duel mellem to af NordicBet LIGA’s tre tophold.

– Viborg er et godt hold og det er en kamp vi glæder os til. Det er en perfekt kamp at slutte året af med. Det bliver en helt anden kamp med et andet kampbillede. Det kommer til at kræve, at vi toppræsterer, hvis vi skal fortsætte vores stime som ubesejrede. Alle kampe er vigtige og vi glæder os til at skulle i kamp igen og jeg håber, at vores fans vil bakke os ligeså stærkt op igen, siger Diego Montiel.

Med tre mål i de sidste tre kampe har svenskeren ramt topformen op til vinterpausen.

– Det tager tid at ramme topformen i en ny klub og i en ny liga. Det går bedre og bedre og i dag spiller jeg lidt længere tilbage på banen og kommer i nogle andre løb. Vi udvikler os hele tiden som hold og jeg nyder at spille på et hold der har stor succes, siger Diego Montiel.