Rasmus Lauritsen var med den vigtige scoring til 2-1 i centrum, da VB høstede sæsonens anden sejr i ligeså mange forsøg. Det gik udover Nykøbing FC, der rejste hjem med et nederlag på 4-1 i bagagen.

Den unge midtstopper fra Skive udgjorde igen en stærk central forsvarsakse med Mads Greve. De kunne se Mikkel Dahl bringe gæsterne foran før pausen, inden VB lavede fire scoringer på 19 minutter i anden halvleg.

– Det var en katastrofal første halvleg. Vi var slet ikke klar og sejlede rundt mig selv inklusiv. Efter opvarmningen og de sidste forberedelser følte jeg, at vi var der, men det var vi ikke. Vi virkede afkræftede og udefra set, må det have været skidt at se på, siger Rasmus Lauritsen.

– Vi ender med at tage en sikker sejr på 4-1 og det er vigtigt med evnen til at kunne vende en kamp. At kunne slå tilbage og gøre det bedre. Det gode ved de første 45 minutter var, at vi kun var bagud 0-1. Selv i en dårlig første halvleg spillede vi os frem til muligheder, men vi scorede ikke, siger Rasmus Lauritsen.

Cheftræner Adolfo Sormani talte i klare vendinger, da han havde spillerne i kabinen mellem de to halvlege.

– Vi skulle være mere modne på bolden og skubbe kæderne op. Men det var alt der blev bedre i de sidste 45 minutter. Alt det der ikke fungerede blev bedre og det var super positivt at vende resultatet. Men på holdet og i teamet omkring, er vi meget opmærksomme på, at det langt fra var en perfekt kamp fra vores side. Vi har vundet to gode sejre og gjort det godt, men jeg føler, der er mere i holdet, siger Rasmus Lauritsen.

Om scoringen til 2-1: – Jeg føler, at jeg er den eneste spiller i feltet. Det må være efter en dødbold, at jeg er blevet fremme. Viljormur Davidsen slår den godt ind i feltet og jeg timer løbet godt. Bolden er for tæt på målmanden og jeg presser ham. Han taber bolden og jeg kan vende rundt og sparke den ind. Målet mod HB Køge og det mod NFC er måske lidt heldige, men sådan er det nogle gange, når man går all in, siger Rasmus Lauritsen, hvis højeste sæsontotal er på fem scoringer som ungdomsspiller i FCM.

2.585 tilskuere bakkede spillerne op fra tribunerne og den kulisse nød den unge spiller at optræde i.

– Det var fedt med stor opbakning fra lægterne. Det var udelukkende en positiv oplevelse. Jeg lagde ikke mærke til mishagsytringer før pausen og det giver gejst, at tilskuere og fans tror på os. De var med til at presse os frem på banen og det virkede super godt, da vi først fik scoret, siger Rasmus Lauritsen.

Med to mål i to tællende kampe for VB, er Rasmus Lauritsen den mest scorende forsvarsspiller efter to kampe i nyere tid sammen med Klebér Saarenpää. Svenske Saarenpää scorede to mål i debutkampen. I NordicBet LIGA 2017-18 må Lauritsen dele titlen som den mest scorende forsvarer sammen med Frans Dhia Putros, der dog har scoret begge mål på straffespark.

Se et billedalbum fra kampen på Vejle Boldklubs Facebook-side.

Tekst: Lars Christensen.