Vejle Boldklubs U17-hold spillede lørdag forårets første turneringskamp, da de på hjemmebane i VB Parken tog imod Silkeborg, som ligesom vejlenserne gør sig i bunden af tabellen.

Hos værterne var der debut til to spillere. Målmand Sebastian Markdal, debuterede med en fin præstation, mens Adam Fossar Schmidt ligeledes leverede gode takter på midtbanen.

Fra kampens start var det med massiv vejlensisk dominans, hvilket i de første seks minutter gav fire store muligheder til blandt Jashar Beluli og Gustav Callø. Efter en total deminans i de første minutter kom gæsterne fra Silkeborg mere og mere ind i kampen og efter et kvarter var det en hel lige fodboldkamp.
Efter en halv time måtte Vejle Boldklub udskifte talentfulde Tobias Lauritsen, der efter en tur på skadestuen fik konstateret en brækket knogle i foden.
Hvad der lignede en målløs første halvleg ændrede sig i halvleges sidste minut, da Jashar Beluli gjorde det til 1-0 efter godt forarbejde ved Christian Jørgensen.
– I pausen snakkede vi om, at vi ikke var tilfredse med vores første halvleg. Vores pres fungerede slet ikke på samme måde som i træningskampene, men alligevel havde vi chancer nok til at være foran med mindst et par stykker var pausen, fortæller Kim Leth Andersen.

Starten af anden halvleg var en tro kopi af de første 45 minutter, hvor det igen var med massiv vejlensisk dominans. Modsat i første halvleg formåede Vejle Boldklub til gengæld i denne halvleg at score, da Gustav Callø gjorde det til 2-0. Det lignede en afgørelse på kampen, men stik imod spil og chancer fik Silkeborg reduceret, hvorefter det igen blev en lige fodboldkamp. 10 minutter efter reduceringen fik Silkeborg udlignet, hvorefter Jashar Beluli med sin anden scoring igen bragte VB foran.
Med syv minutter igen udlignede Silkeborg igen. De sidste minutter af kampen blev en omgang indianerbold, hvor begge mandskaber gik efter sejren, hvilket gav rigtig store chancer i begge ender af banen.
– Generelt er vi skuffet over pointdelingen, da vi føler, at vi kunne have vundet af kampen. Men vi må også indrømme, at Silkeborg i slutminutterne også havde deres chancer, hvilket ikke havde været til at bære, hvis de havde vundet kampen, siger Kim Leth Andersen.

U17-holdet spiller træningskamp igen på lørdag kl. 13.00, når Odders U19-mandskab er modstanderen i VB Parken.

Kampfakta
Vejle Boldklub-Silkeborg IF 3-3 (1-0)
45. 1-0 Jashar Beluli
53. 2-0 Gustav Callø