Vejle Boldklubs U17 leverede en god og kontrolleret indsats, da de onsdag middag spillede 0-0 med Brøndby i VB Parken. I en lige kamp var vejlenserne en lille tak bedre end gæsterne, men manglede den fornødne skarphed på de chancer, som værterne tilspillede sig.

Cheftræner Kim Leth Andersen havde til kampen mod Brøndby ændret formation, så U17-drengene for første gang i denne sæson spillede 3-5-2.
– Vi har hele tiden snakket om, at vi gerne vil kunne mestre forskellige formationer, og mod Brøndby var det så tid til at gøre det lidt anderledes. Det klarede drengene flot, og leverede en overbevisende præstation, fortæller Kim Leth Andersen.

Fra kampens indledning forsøgte Brøndby sig med deres karakteristiske høje pres, men værterne var gode til at spille sig ud af det. Efter et kvarter var det tæt på to gange ved Jashar Beluli for VB, da han først blev vinket offside i en farlig situation, inden de fleste troede, at hjemmeholdet var kommet, men denne situation blev også vinket offside.
I resten af første halvleg var det med værterne, som det toneangivende mandskab uden det dog blev til de helt store chancer. VB havde en del hjørnespark, der hver gang gav Brøndby store udfordringer, men det blev ikke til scoringer.
– De første 45 minutter var vi godt tilfredse med. Vi snakkede i pausen om, at vi skulle forsøge at true lidt mere dybt på deres sidste tredjedel, men ellers fortsætte med meget af det samme, siger Kim Leth Andersen.

I anden halvleg overtog gæsterne lidt mere diregentstokken, men stadigvæk var VB-defensiven omkring de tre stoppere og målmand Emil Schmidt yderst sikre og Brøndby tilspillede sig nærmest ikke nogen store chancer.
Efter et nyt hjørnespark var Vejle Boldklub igen tæt på at bringe sig foran, da Matias Tomaselli tæt under mål lige præcis ikke fik dirigeret bolden i mål.
Slutresultatet forblev ved de 0-0. Et resultat der var fair, men skulle der have været en vinder, skulle det have været Vejle Boldklub.
– Drengene levererede en rigtig fin præstation, hvor vi var i kontrol i langt det meste af kampen. Defensiven stod godt, men samtidig formåede vi i perioder at spille fint fodbold. Vi manglede at blive rigtig farlige, men generelt var det en god indsat med mange plusser i bogen, forklarer U17-træner Kim Leth Andersen.

Vejle Boldklubs U17-mandskab spiller først igen lørdag d. 26. oktober, når FC København er modstanderen på udebane på Peter Bangs Vej.

Kampfakta

Sune Aarup
Mikkel Rytter
Batughan Öksüm