Målfest i skoven

Med to dage til Sct. Hans var VB angrebsmæssigt on fire i hjemmekampen mod Hvidovre. Da VB-opdækningen samtidig var uvant generøs, blev det en målrig affære, da de rødblusede med en 5-3 sejr gav sig selv et yderst fordelagtigt udgangspunkt før turneringens sidste otte runder. Ni point ned til Fredericia og en bedre målscore gør det svært at bevare pessimismen …

De få hundrede tilskuere i Nørreskoven havde en fest og overpræsterede stemmemæssigt. En sådan kamp havde naturligvis fortjent et langt større publikum, men måske man kunne anmelde en demonstration for retten til at se fodbold live – så kunne regeringen måske acceptere det …

VB havde et par tvungne og en frivillig ændring i forhold til Kolding-kampen. Ramadani var sluppet fri af karantæne og genindtog sin plads på den defensive midtbane, hvilket skubbede Gundelund ud på bænken.

Lucas Jensen humpede tidligt ud i Kolding og må foreløbig pausere. Han blev erstattet af unge Wahid Faghir, som også kom ind på hans plads sidste weekend.

Tobias Mølgaard blev kort før kampen erklæret ukampdygtig – i hans sted spillede Arlind Ajeti.

Amundsen var ligeledes blevet karantænefri og tog plads på bænken, mens en skadet Adam Jakobsen ikke var i spil.

Hos Hvidovre kunne man se de to tidligere VB’ere Nicolaj Agger og Hakan Redzep i startelleveren, mens Andreas Moos var blandt indskifterne.

Tilskuerne kunne i første halvleg fornøje sig ved ikke blot det dejlige sommervejr, men også ved hele fem scoringer. Desværre med de tre scoringer til gæsterne …

VB startede fint og skaffede sig to føringer, men med en hidtil uset usikkerhed ved dødbolde og høje indlæg smuldrede det hele.

Hjemmeholdet skaffede sig efter en god start med fine kombinationer en føring allerede efter 11 minutter. Arbnor Mucolli erobrede energisk en bold ved baglinjen, snød en modstander og spillede bolden perfekt bagud til Wahid Faghir, som kølig scorede højt i målet.

De sortklædte gæster, som spillede frisk til og også fik lov at kombinere ret uhindret, slog tilbage efter en snes minutter. Groothuizen kom ikke ud til et højt indlæg, og Arlind Ajeti kom til at skubbe bolden i eget mål til udligning.

Knapt var bolden dog givet op, før føringen på ny var på VB-hænder. Ajeti spillede bolden højt til Montiel, som fandt Mucolli i dybden, og venstrekanten svigtede ikke, men sparkede højt i kassen fra en temmelig spids vinkel.

Men herefter gik VB-opdækningen helt op i limningen. Groothuizen fik det yderste af handskespidserne på et langskud fra en stærk Hakan Redzep, men det var en stakket frist. Vejlenserne lod sig snyde af det efterfølgende hjørnespark taget kort, og Nicklas Bjerre Schmidt kunne løfte bolden ind i målhjørnet.

Skidt blev til værre i 1. halvlegs overtid, da værterne igen var sårbare over for et højt indlæg, og Lirim Qamili kunne heade i mål til 2-3.

Ajeti blev ude efter pausen og blev erstattet af Thomas Gundelund.

Man skulle kun fire minutter ind i 2. halvleg, før der atter var balance i regnskabet. Et Montiel-frispark blev snittet videre, en kontrabold ramte Finnbogason i ryggen, og bolden røg i kassen til 3-3.

Efter en time traf en som altid sprudlende veloplagt Arbnor Mucolli stolpen på et frispark. På den efterfølgende omstilling havde Hvidovre pludselig en 2:1 situation, som de dog ikke formåede at udnytte. Jo, der var ikke mange stilfærdige øjeblikke i opgøret den eftermiddag i Nørreskoven.

En uheldig Gundelund fik kun et kvarter på banen. Skadet måtte det unge talent forlade banen og overlade højrebackpladsen til Viljormur Davidsen – Malte Amundsen kom ind og tog venstrebacken.

Seks minutter efter udligningen kom VB foran. Amundsen headede på overliggeren, og Finnbogason fulgte op og kunne nikke bolden i kassen til 4-3.

Et frisk spillende og godt kombinerende Hvidovre-mandskab var stadig nærgående mod en ikke dirkefri VB-defensiv, og i det 73. minut strøg bolden lige uden om Groothuizens opstander.

I minut 78 foretog Gâlcă en dobbeltudskiftning, som skulle vise sig gylden. Faghir og Finnbogason gik ud og blev erstattet af Sergiy Gryn og Leonel Montano. Og knap var samme Montano kommet på banen, før han lukkede kampen. En lang fremlægning syntes ganske udsigtsløs, men ex-B.93-spilleren troede på den og fik kastet sig frem og prikket bolden forbi målmand Filip Djukic for derefter at trille den i mål. Hvidovre-lejren så et frispark i situationen, men dommer Sebastian Friis Aagerup lod målet tælle.

I lighed med kampen mod Viborg, hvor Hvidovre også gik ned til slut, måtte københavnerholdet igen erkende, at det ikke blev til værdifulde point til det trængte bundhold. Per Frandsens mandskab har dog så store spillemæssige kvaliteter, at hvis de kan få lappet defensiven, er de ikke chanceløse i de hårde bundkampe, der venter.

Og VB? Det hårde program slider på truppen såvel som på de øvrige hold i NordicBet LIGA’en. Gâlcăs mandskab har nu et par dage til at restituere og lappe skader, inden det på onsdag går løs i Næstved.

NordicBet LIGA 2019-20, Vejle Stadion
Søndag den 21. juni 2020 kl. 15.00
Vejle Boldklub – Hvidovre IF 5-3 (2-3)
12. 1-0 Wahid Faghir
20. 1-1 Arlind Ajeti (selvmål)
21. 2-1 Arbnor Mucolli
30. 2-2 Nicklas Bjerre Schmidt
45. 2-3 Lirim Qamili
49. 3-3 Kjartan Finnbogason
66. 4-3 Kjartan Finnbogason
81. 5-3 Leonel Montano

Kort:
7. Arlind Ajeti (gult kort)
70. Viljormur Davidsen (gult kort)

Indskiftninger:
46. Arlind Ajeti ud Thomas Gundelund ind
62. Thomas Gundelund ud Malte Amundsen ind
79. Kjartan Finnbogason ud Sergiy Gryn ind
79. Wahid Faghir ud Leonel Montano ind
87. Diego Montiel ud Mads Lauritsen ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Indy Groothuizen

Arlind Ajeti
Mads Greve
Juhani Ojala
Viljormur Davidsen

Ylber Ramadani
Jacob Schoop (anfører)

Wahid Faghir
Diego Montiel
Arbnor Mucolli

Kjartan Finnbogason

Bænken:
Thomas Hagelskjær (m)
Malte Amundsen
Sergiy Gryn
Thomas Gundelund
Mads Lauritsen
Leonel Montano
Alexander Jensen

Dommer: Sebastian Friis Aagerup
Tilskuere:
400

Hvidovre (4-1-4-1): Filip Djukic – Emil Vatani (80: Aleksandar Lazarevic), Matti Olsen, Daniel Stenderup, Rasmus Louie Larsen (57: Andreas Moos) – Hakan Redzep – Lirim Qamili, Nicklas Bjerre Schmidt (64: Oscar Buch), Nicolaj Agger, Mikkel Nøhr Christensen – Marcus Lindberg (64: Magnus Fredslund)
Træner: Per Frandsen.

Kort:
54. Mikkel Nøhr Christensen (gult kort)
59. Andreas Moos (gult kort)
69. Nicolaj Agger (gult kort)

Tekst: Ole Kristensen.