VB stillede ganske stærkt op i mandagens reserveholdskamp i VB Parken mod topholdet Lyngby, der kom med seks spillere fra førsteholdstruppen. Skønt VB var langt mest på bolden kampen igennem, kan der ikke indvendes noget imod den sjællandske 3-1 sejr. De blåblusede var kampen igennem hyperfarlige på omstillinger.

Hjemmeholdet fik den værst tænkelige start på den regnvåde bane 1. Allerede efter to minutter blev VB-forsvaret spillet tyndt, og Daniel Stückler kunne sluttelig puffe bolden over stregen til Lyngby-føring. Fem minutter efter havde Oduwa en god mulighed spillet op af Qingshen Zeng, men Lyngby-keeper Haldor Geirsson reddede. Efter 18 minutter blev det 0-2. Rezan Corlu løb lige igennem i højresiden og udplacerede Hagelskjær i det lange hjørne. Lyngbys hurtige omstillinger voldte VB-forsvaret gevaldige problemer, og bl.a. røg Adam Sørensen et par gange igennem i venstresiden. Thomas Hagelskjær parerede det første forsøg til hjørne, da den rødhårede wingback forsøgte sig.

Efter at Zeng var decideret uheldig med at træffe underkanten af underliggeren efter et halvkikset indgreb af Geirsson, blev det i stedet 0-3. Adam Sørensen gled igen igennem i venstresiden og bankede denne gang bolden utageligt ind under tværribben.

Dommertrioen skiftede pladser i pausen. En småskadet Nils Heer overlod fløjten til linjedommer Allan Staal og greb så selv flaget. Allan Sousa indledte 2. halvleg med et forsøg i sidenettet spillet godt op af Oduwa, der i glimt viste potentiale. Gæsterne var dog fremdeles farlige på deres kontraer, og Emil Kornvig strandede på Hagelskjær. VB skiftede fem mand i løbet af det første kvarter af 2. halvleg, og en af de indskiftede, Foday Manneh, var det, der med sin første boldberøring fik reduceret til 1-3. En stærkt spillende Kerim Memija trak sig fri i højresiden og lagde bolden perfekt ind til den gambianske U19-Ligaspiller, der fikst scorede med hælen.

Vejlenserne kom dog aldrig for alvor tæt på at true Lyngby-sejren. Indskiftede Jonas Andersen – udlejet til KIF – sparkede snært forbi, men ellers skortede det på yderligere reduceringsmuligheder for de rødblusede. Lyngby burde i stedet have lukket til 1-4, da Emil Kornvig ødslede en friløber væk i slutminutterne efter et Kasper Døhr-boldtab. 1-3 forblev det altså, og Lyngby-sejren kan der ikke pilles ved i en ganske underholdende reserveholdskamp. For VB resterer der nu kun en udekamp i Esbjerg i december.

Bisgaard: Vi møder en god modstander
– Vi møder en god modstander, der rammer os med deres omstillinger, konkluderede træner Morten Bisgaard efter kampen.

– Man frygter lidt, det kan gå helt galt, når vi er bagud 0-3 efter 36 minutter, men vi kommer godt tilbage i 2. halvleg og får reduceret. Det er jo et uprøvet hold, men vi får vist nogle gode ting. Spillerne fra førsteholdstruppen får vigtige minutter i benene, og specielt Kerim Memija viser god power og har en flot assist. Også Vladis Emmersón viser hjerte. De unge kommer ind og gør det fint efter pausen, siger Morten Bisgaard.

Reserveholdsturneringen, VB Parken
Mandag den 12. november 2018 kl. 14.00
Vejle Boldklub – Lyngby Boldklub 1-3 (0-3)
3. 0-1 Daniel Stückler