Vejle Boldklubs stærke midtbanespiller på U19-Ligaholdet, Lundrim Hetemi, var af sted med det albanske U20-landshold i landsholdspausen, hvor de spillede tre træningskampe. Lundrim, der har dansk statsborgerskab, er ikke afvisende over for en fremtid på albanernes landshold.

Vejle Boldklub måtte undvære fire spillere fra A-truppen i den netop overståede landsholdspause. Men kvartetten var ikke de eneste spillere fra VB, der var af sted på nationale forpligtelser. Lundrim Hetemi fra U19-Ligatruppen var indkaldt til det albanske U20-landshold, der var samlet i seks dage og spillede tre træningskampe.

– Den første kontakt til det albanske fodboldforbund opstod allerede for godt og vel et år siden. Fodboldforbundet i Albanien har en scout, som rejser rundt og ser spillere i forskellige lande, og derigennem fik jeg kontakt med dem. Jeg har været lidt skadet i perioder, og derfor fik jeg først nu lejlighed til at rejse derned til en samling, indleder Lundrim Hetemi.

19-årige Lundrim Hetemi er født og opvokset i Fredericia, hvor han stadig bor. Forældrene er fra Kosovo og kosovoalbanere og derigennem opstod muligheden for at repræsentere Albanien på landsholdsplan.

– Som U15- og U17-spiller var jeg udtaget til future-landskampe for Danmark, men jeg har ikke været udtaget til officielle ungdomslandskampe. Jeg har også dansk pas, men invitationen var en god mulighed for at vise mig frem for mit andet hjemland, og det var en god oplevelse. Jeg taler albansk og har været på ferie i landet flere gange, så jeg ville gerne tage imod tilbuddet, men jeg er ikke fast besluttet i forhold til landsholdsfodbold. Det er en stor beslutning, og jeg ser tiden an, siger Lundrim Hetemi.

– Det er smigrende at blive udtaget til en landshold, og det er stort at trække i nationaldragten. Jeg har rødder i Albanien, og derfor er det stort for mig at blive udtaget.

Efter danske forhold vil Lundrim Hetemi være U19-landsholdsspiller, men han var udtaget til U20-landsholdet i Albanien.

– De havde udtaget 25 spillere, som alle var fra årgang 2000. Vi var samlet i seks dage og spillede tre træningskampe, så det var meget intenst. Der var spillere fra Albanien, Italien, England, Kroatien og Danmark. Der var mange gode spillere, og træningen og kampene var på et fint niveau. Jeg spillede 130 minutter fordelt på de tre kampe og blev brugt centralt på en to-mands midtbane. Vi blev ikke som sådan evalueret, men jeg håber, at mine præstationer i kampene fremadrettet kan bringe mig i spil igen, for det var en god oplevelse at spille for Albanien. Der var Ardit Murati fra SønderjyskE og mig fra danske klubber, men ellers kendte jeg ikke medspillerne, siger Lundrim Hetemi.

U20-landsholdet tabte 0-1 til U21-landsholdet, hvor Arbnor Mucolli spillede for albanerne. I de to øvrige træningskampe spillede de unge albanere mod to hold fra Kategoria Superiore, der er landets bedste række. Det blev 1-1 og en sejr på 3-2.

Lundrim Hetemi, der i weekenden scorede sit første mål på ungdomsligaholdene i Vejle Boldklub, da han omsatte et straffespark til 1-0 mod Esbjerg fB i 1-2-nederlaget, bliver seniorspiller til sommer. Han har siden 2015 spillet i VB, hvortil han skiftede fra Fredericia fF.

– Jeg er positiv overfor at fortsætte i Vejle Boldklub, og jeg håber snart at skulle tale fremtid med klubben. Til sommer bliver jeg HHX-student fra Campus Vejle, og så er planen, at fodbolden skal have fuld fokus. Jeg har været igennem en god udvikling i min tid i klubben og håber, at det kan fortsætte, siger Lundrim Hetemi.

Det er foreløbig blevet til to førsteholdskampe for Vejle Boldklub. Han debuterede med de sidste 45 minutter i DBU Pokalkampen mod Allesø GF (3-0) den 9. august 2017 og spillede alle 90 minutter mod Jammerbugt FC (1-3) den 29. august 2017, da VB forlod Landspokalturneringen.