20-årige Lucas From blev i september opereret i hoften og har siden kæmpet en hård kamp for at vende tilbage fodboldbanen. Offensivtalentet er kommet langt i genoptræningen og han trænede i sidste uge med holdkammeraterne for første gang siden i sommer, og han håber på et comeback på grønsværen i løbet af foråret.

Lucas From vendte i sommer tilbage til Nørreskoven efter seks måneder som lejespiller i Middelfart. For fynboerne blev det til kampe i 2. division, men til sidst blev lejeopholdet spoleret af problemer med hoften.

– Jeg vendte tilbage i sommer og havde glædet mig til at vise mig frem for trænerne, som jeg bortset fra Johan Sandahl, ikke kendte. I den første træningskamp mod Silkeborg spillede jeg de sidste 20 minutter og trænede så én eller to gange efterfølgende. Så blev smerterne i hoften så store, at jeg måtte trække mig. Allerede i foråret i Middelfart oplevede jeg problemer med min hofte. Det viste sig at være forskellige gener, som til sidst betød, at jeg skulle igennem en operation, siger Lucas From.

Lys for enden af mørket
Den 20-årige offensivspiller blev opereret den 3. september og genoptræningen begyndte allerede to uger efter.

– Først efter 2½ måned måtte jeg begynde at løbetræne. Nu er der snart gået fem måneder, og jeg er først lige begyndt med retningsskift. I sidste uge var jeg med i en halv times holdtræning og det var et stort skridt på vejen. Jeg er fortsat et par uger fra at være helt med, men der er lys for enden af tunnelen, og det værste har jeg forhåbentlig lagt bag mig, siger Lucas From.

Han har både før og efter julepausen brugt mange timer alene i fitnessrummet langt fra trænere og medspilleres dagligdag på træningsbanen og til kampe.

– Det er hårdt, trist og stramt at træne alene uden holdkammeraterne. Men man er nødt til at komme igennem timerne, for at vende tilbage til banen. Det føles godt at være kommet så langt med min genoptræning, som jeg er, men jeg vil hele vejen ind på Vejle Stadion. Jeg savner at være på træningsbanen og spille med holdkammeraterne, ligesom jeg ikke føler, at jeg har fået vist trænerne, hvad jeg indeholder som fodboldspiller, siger Lucas From.

HA Almen-studerende ved siden af fodbolden
Lucas From, der er Future Vejle-spiller fra Ammitsbøl/Egtved og har ungdomslandskampe på CV’et, begyndte i efteråret at studere ved siden af fodbolden.

– Jeg begyndte at studere HA Almen i Aarhus i efteråret. Lucas Jensen fra truppen er også på studiet. Det var vigtigt for mig at have noget ved siden af fodbolden, når min dagligdag i en periode efter operationen, ikke havde noget med fodbold at gøre. Studiet er en god adspredelse fra fodbolden og jeg vil gerne begge dele. Min forventning er, at jeg kan klare begge dele sideløbende, men ellers er der mulighed for at studere på nedsat tid, siger Lucas From.

Han var på vej til et gennembrud på Vejle Boldklubs førstehold i sommeren 2018. Efter en god forårssæson med kampe på U19-Ligaholdet og bænkpladser på VB’s oprykkerhold i NordicBet LIGA, kom From i spil i sommeropstarten med flere indhop og en scoring mod Eintracht Braunschweig i den sidste træningskamp inden Superliga-comebacket.

– 2018 er det mit bedste forløb siden jeg blev senior. Jeg havde et godt forår med U19-holdet og jeg trænede og sad ofte med på bænken på divisionsholdet. I sommeropstarten følte jeg mig fit og lavede et par mål. Det blev også til bænkpladser i Superligaen. Selvom jeg ikke kom på banen efter oprykningen til Superligaen, så følte jeg mig i god form og trænerne troede på mig, siger Lucas From.

Pokalhelten fra Valby vil tilbage
Offensivspillerens højdepunkt på førsteholdet kom i september samme år, da han afgjorde Sydbank Pokalkampen mod BK Frem kort før tid med en hovedstødsscoring til 4-3.

– Selvom jeg altid har haft en god springkraft, så er det et af de mere atypiske mål jeg har scoret. Oplevelsen var god og jeg håber, at fansene får mere at se til mig i fremtiden. Mine spidskompetencer er fart, driblinger og afslutninger og jeg kan spille kantpositionen i begge sider. Jeg brænder for at vise, at der er mere i mig som fodboldspiller og selvom genoptræningen ikke er helt ovre endnu, så er det mit håb, at jeg i foråret kommer tilbage og kan spille kamp for VB, siger Lucas From.

Han har spillet to tællende kampe for Vejle Boldklub. Lucas From debuterede som 18-årig mod FC Fredericia (1-3) den 27. maj 2017, og spillede også den omtalte pokalkamp mod BK Frem (4-3) den 11. september 2018.

Når Vejle Boldklub i næste uge rejser på træningslejr i Portugal, bliver Lucas From hjemme i Vejle og passer sin genoptræning.