Den 19-årige offensivspiller Lucas From rykkes permanent op i Vejle Boldklubs A-trup denne sommer efter endt ungdomstid.

Lucas From, der i sidste uge fyldte 19 år, er én af flere 1999’ere i Vejle Boldklubs ungdomsafdeling der bliver seniorspillere denne sommer. Tidligere er Arbnor Mucolli og Jonas Andersen blevet rykket op i A-truppen og nu kommer den tredje i rækken. Lucas From, der kom til VB midtvejs som U13-spiller fra Ammitsbøl/Egtved i januar 2013, underskrev den første kontrakt for to år siden og i november 2016 forlængede han til udgangen af 2019. Nu overgår han til en fuldtidsaftale og begynder officielt i A-truppen ved træningsstarten den 11. juni.

– Lucas From har haft et godt forløb i de sidste to år som U19-Ligaspiller. Han har været fri af de skader, der gjorde hans tid som U17-Ligaspiller ujævn og han har præsteret på et godt niveau. Lucas er spændende som type, fordi han besidder meget af den pakke, en offensivspiller skal have. Det er glædeligt, at ungdomsafdelingen har udviklet tre spillere, der træder ind i en nyoprykket Alka Superligatrup og nu ser vi frem til at følge dem. Lucas From er kommet op igennem hele klubbens uddannelsessystem og det er en god historie. Klubberne i Future Vejle-samarbejdet – i dette tilfælde Ammitsbøl/Egtved – gør et stort arbejde i dagligdagen med at udvikle spillere og det betyder meget, at disse spillere når ind i A-truppen, siger talentchef Steen Thychosen.

Jacob Krüger, der er teknisk chef i Vejle Boldklub, glæder sig over, at VB Future igen lykkedes med at gøre en af klubbens talentfulde spillere klar til at indtræde i A-truppen.

– Lucas har arbejdet hårdt i lang tid for at gøre sig fortjent til en plads i A-truppen. Der kommer en spiller op, som regelmæssigt har trænet med NordicBet LIGA-holdet i de sidste seks måneder og som er integreret i truppen og som trænerne har et godt kendskab til. Vi har set ham matchet på niveau med de spillere, som han nu skal op til. Der er punkter, hvor Lucas From skal udvikle sig, men vi tror på, at han har det potentiale, der skal til. Fysisk, teknisk og hurtighedsmæssigt besidder han mange ting og han er en udfordrende type, der er anvendelig på flere positioner. Både på den offensive midtbane, venstrekanten og lidt længere tilbage på midtbanen på 8’er positionen, kan han bruges. Det giver en god dynamik i spillertruppen, at der kommer unge spillere fra eget akademi op og vi tror, at Arbnor, Jonas og Lucas allerede i den kommende sæson, vil gøre sig gældende og øge konkurrencen om spilletid, siger Jacob Krüger.

Det er snart halvandet år siden, at Lucas From underskrev en aftale med VB ind i tiden som seniorspiller og han glæder sig naturligvis over, at indtræde på førsteholdet.

– Det har hele tiden været planen, at jeg skulle op i A-truppen som senior og jeg er glad for at møde den tillid fra klubben. At det så bliver i en Superligatrup, er bare endnu bedre og Vejle Boldklub er et rigtig godt sted at udvikle sig i de her år. Jeg har trænet med A-truppen i det sidste halve år og føler, at jeg allerede er en integreret del af truppen. Trænerne viser, at de tror på mig og det betyder meget. Mine spidskompetencer er fart og boldkontrol. Jeg er en teknisk spiller, der søger at gå i kombinationer med mine medspillere og den vej igennem komme fri, siger Lucas From.

Han bliver student fra Campus Vejle senere på sommeren, og dermed kan den 19-årige VB’er fra næste sæson for første gang udelukkende koncentrere sig om at spille fodbold.

– Det er en helt ny hverdag, der begynder om et par uger. Jeg har glædet mig længe, til at prøve mig af som fuldtids fodboldspiller og det betyder, at jeg kan træne mere og hårdere. Jeg får ideelle muligheder for at forberede mig til træning og kamp og gøre kroppen klar til voksenfodbold. Det er en drengedrøm der går i opfyldelse, når jeg nu kun skal spille fodbold. Den kommende sæson i den bedste række bliver virkelig spændende og jeg véd, at der skal arbejdes virkelig hårdt for spilminutterne, men det er jeg også klar til, siger Lucas From.

Han er sendt på sommerferie og er ikke aktuel for U19-Ligaholdet i sæsonens sidste tre kampe. Lucas From begynder træningen igen fra og med mandag den 11. juni når A-truppen tager hul på forberedelserne til den kommende sæson.

Lucas From debuterede for VB den 27. maj 2017, da han blev indskiftet i det 84. minut af udekampen mod FC Fredericia. Han sad med på bænken som indskiftningsspiller fire gange i den netop overståede sæson, men debutkampen er fortsat den eneste optræden på førsteholdet.

Foto: Sisse Bruhn.