Efter årets første hjemmesejr fortsætter VB sit ”Kopf-an-Kopf-Rennen” med Esbjerg i spidsen af NordicBet LIGA. Med sin sejr dybt inde i overtiden i gårsdagens kamp mod Roskilde var EfB kommet foran, men med dagens triumf i Nørreskoven er VB nu atter et mulehår foran vestjyderne.

Hjemmeholdet kunne notere en enkelt ændring i startelleveren. Nicolaj Ritter var med sin skade i Viborg-kampen ukampdygtig og blev på wingbacken erstattet af Kerim Memija. Pavol Bajza måtte stadig kigge på fra sin karantæneposition.

Allerede efter tre minutter måtte 5125 tilskuere gnide øjnene, knibe sig selv i armen og spekulere over, om de befandt sig i Den Fortryllede Skov, eller de blot lige i Nørreskoven havde været vidne til et VB-angribermål efter åbent spil… Imed Louati, som på forhånd havde lovet at score for fjerde gang i træk mod Nykøbing, holdt ord. Han gled fri af forsvaret på en lang fremlægning, passerede også NFC-keeper Sebastian Olsen og sluttede med at sende bolden i det tomme mål til 1-0.

Målet rystede falstringerne, og efterfølgende stod der VB på alt. Allerede fem minutter efter var Louati på spil igen, spillet op af Greve. Tuneserens afslutning med tåen blev dog snuppet af Olsen. Den veloplagte nordafrikaner var her og der og alle vegne. I det 12. minut headede han lige på Sebastian Olsen i lovende position efter et Sousa-frispark. Kort efter var VB tæt på efter et Sousa-hjørne. Mads Lauritsen havde sidste fod på bolden, men over.

Efter en snes minutter burde det så være blevet 2-0. Nicolaj Madsen blev væltet i feltet efter sublimt VB-opspil, men Allan Sousa måtte se Sebastian Olsen redde straffesparket ved stolpen.

Det brændte straffe rystede vejlenserne en smule, og NFC fik lov at komme til sin første alvorlige chance, da Søren Christensen sparkede over i lovende position. Allan Sousa søgte at gøre skaden god igen med en stor halv time spillet, da han tvang Sebastian Olsen ud i en flot redning på et direkte frispark.

Halvlegen syntes at fade ud, men dagens mand, Imed Louati, ville det anderledes. Efter lidt småspil for NFC-forsvaret i det 41. minut smækkede Kerim Memija bolden ind i feltet, hvor tuneseren kom stormende og pandede bolden utageligt forbi Olsen til 2-0.

Værterne fortsatte dominansen efter pausen, og selvfølgelig var det Louati, der havde den første mulighed, da han brød igennem, men måtte se Sebastian Olsen redde. Allan Sousa kunne heller ikke omsætte riposten. Vejlenserne koncentrerede sig ellers især om at holde forspringet. Med et kvarter igen brød Louati dog igen igennem, men afslutningen gik via en Nykøbing-fod lige forbi. På det efterfølgende hjørne headede Louati lige forbi på Greves forlængning.

Desværre er der jo skabt tradition for spænding i VB’s kampe lige til det sidste. Dagens kamp var ingen undtagelse. I det 77. minut dukkede indskiftede Nicolai Jessen op ved bageste stolpe på et tidligt slået indlæg fra Anders Due og flugtede bolden i mål til reducering. Sormani kastede Kim Elgaard og D’Avila Ba Loua ind i slutfasen for Branca og Sousa, og Elgaard nåede at få en god omstillingschance, men den rutinerede VB’er fik ikke det perfekte træf på bolden.

NFC forsøgte at etablere et pres mod det nu lavtstående VB-hold, men holdet fra Sydhavsøerne kom ikke til nævneværdige chancer, og da dommer Anders Skjødt Voergaard fløjtede af, kunne glade VB-spillere gå Vejle Stadion rundt på en velfortjent æresrunde efter årets første hjemmesejr.

Efter kampen overtog stjerner fra Jelling Musikfestival og tidligere fodboldkoryfæet scenen. Hos de gamle VB-spillere var samlet mange meriter og triumfer. Måske er der nye og bedre tider på vej for VB anno 2018. Håbet er da i alt fald stadig lysegrønt som Nørreskovens bøgetræer…

Se mål og højdepunkter fra kampen her.

Kampfakta:
Vejle Boldklub – Nykøbing FC 2-1 (2-0)
4. 1-0 Imed Louati
41. 2-0 Imed Louati
77. 2-1 Nicolai Jessen

Kort:
50. Kerim Memija (gult kort)
68. Mads Lauritsen (gult kort)
90. Viljormur Davidsen (gult kort)

Indskiftninger:

Dommer: Anders Skjødt Voergaard
Tilskuere: