Lindved Gymnastikforening, der blev grundlagt i 1903, hører hjemme i Hedensted Kommune. Foreningen tilbyder ud over fodbold bl.a. også håndbold, badminton, tennis, volleyball, petanque og gymnastik. Gymnastikken er kæmpestor i Lindved og tiltrækker instruktører langvejs fra.

I fodboldafdelingen har Lindved et enkelt herreseniorhold, som i øjeblikket ligger i serie 4. Der er ligeledes tre oldboyhold.

”For år tilbage kunne vi godt have en to-tre seniorhold, men så døde det helt ud,” fortæller ungdomsformand Kim Damsgaard. ”Men for godt fem år siden fik vores nuværende seniorformand Martin Rolfsted pustet nyt liv i senior, og vi fik et serie 6 hold op at stå. Og siden er det gået slag i slag med oprykninger. Vi ligger nu i serie 4 og har fået en fem-seks spillere tilbage, der fx har været inde omkring VB. Og med tre oldboys hold er vi også virkelig fint med her.”

I ungdom råder klubben over en håndfuld drengehold med et U-15 drenge i Liga 4 som det ældste.

”Vi har et klubsamarbejde med Grejs omkring U-11 og U-12. Ellers må vi konstatere, det er er gået en smule tilbage for ungdom gennem de sidste godt tre år,” siger Kim Damsgaard. ”Klubber som VB, Bredballe og Vinding har trukket nogle drenge, så vi har ikke helt så mange hold som tidligere. Også pigerne er gået andre steder hen, så vi har ikke pigefodbold lige nu i Lindved.”

Som de fleste andre klubber må man i Lindved ty til forældretrænere til ungdomsholdene.

”Men vi forsøger at klæde dem godt på,” siger ungdomsformanden. En to-tre gange på en halvsæson kommer DGI-instruktør Jens Markussen og holder en træningsaften, hvor vore trænere kan få inspiration. Et par stykker har også været på DBU-kurser.”

Lindved Gymnastikforening har udmærkede faciliteter, fastslår ungdomsformanden.

”Vi har to baner, ligesom vi kan benytte Lindved Hallen og den nye Multihal. Og inden for et år står en ny multibane klar herude. Der har været stor lokal opbakning til at muliggøre denne.”

Kim Damsgaard ser positivt på samarbejdet med VB:

”Vi har haft et par drenge inde omkring Future Vejle, så det fungerer udmærket.”

Tekst: Ole Kristensen