Rasmus Lauritsen vender tilbage til MCH Arena i Herning, når VB møder de danske mestre fra FC Midtjylland søndag aften. Den tidligere FCM-spiller peger på, at vejlenserne skal spille godt i alle 90 minutter, hvis man skal have noget med hjem. Og så løfter den 22-årige forsvarsspiller lidt af hemmeligheden bag otte mål i 48 kampe for VB.

– Humøret har været lidt højere på træningsbanen i denne uge. I hele efteråret har vi egentlig været gode til at bevare fokus på den kommende kamp og på at træne godt, men den første turneringssejr i lang tid, var god for os og humøret i truppen. Men vi har også talt om, at det ”kun” var en god sejr og tre points i et lokalopgør. Vi har ikke vundet noget og nu kigger vi frem på mødet med FC Midtjylland, indleder Rasmus Lauritsen.

Den stærke forsvarsspiller begyndte at spille fodbold i Brande IF, men skiftede hurtigt til ungdomsholdene i FC Midtjylland hvor han blev en profil på midtjydernes elitehold. Det blev også til Superligadebut, inden han skiftede til fast spilletid i Skive IK og senere til Nørreskoven.

– Det er en kamp, jeg ser frem til at spille. Jeg har mange venner og bekendte, der kommer fast på MCH Arena. Der er flere tidligere holdkammerater på FCM’s hold og det er min tidligere U19-Ligatræner i FCM, Kenneth Andersen, der er Superligatræner. Så er der mange relationer for mig i opgøret på søndag. Det er en kamp, jeg virkelig gerne vil vinde, siger Rasmus Lauritsen.

Han nåede at spille én Superligakamp på MCH Arena og flere kampe i UEFA Youth League, mens han repræsenterede FCM.

-FC Midtjylland er meget dygtige på hjemmebane og det vidner deres statistik også om. Der er ikke mange hold der tager derfra med en sejr. De trykker deres modstandere hårdt på hjemmebane. Det tryk kommer ofte, når de får mange dødbolde i træk og kan presse deres modstandere tungt i længere perioder. Deres stil minder til en hvis grad om den, som AC Horsens også praktiserer. De har individuelt dygtige spillere overalt på banen og det er et kvalitetshold, siger Rasmus Lauritsen.

VB har scoret ti ud af 14 mål i Superligaen efter standardsituationer og den 22-årige forsvarsspiller er opmærksom på, at det ikke kun er modstanderen, der er dygtige i den disciplin.

– Vi har respekt for FCM’s dødbolde. De slog os blandt andet på to hjørnesparksscoringer tidligere i sæsonen, men vi bliver hele tiden bedre og har flere gange vist, at vi også kan true modstanderne. Vi skal spille godt i 90 minutter, for at få noget med. Vi har tidligere været godt med i 45 minutter eller 60 minutter, men i Superligaen kræver det 90 minutter på højeste niveau, hvis vi skal vinde. Det var en forfærdelig måde vi tabte til FCM på sidst og den sad i kroppen længe. Den oplevelse skal vi bruge til noget godt. Vi skal vise, at vi har lært at spille de kampe, siger Rasmus Lauritsen.

Da han i det 41. minut af mandagens opgør mod AC Horsens headede Melker Hallbergs hjørnespark i nettet, var det ottende scoring i 48. kamp for VB. Voldsomme tal for en forsvarsspiller.

– Jeg er stolt at de otte mål for VB, og det er den fedeste følelse at score og juble med fansene. Det går bedst, når jeg ikke tænker for meget over placeringen i feltet og modspillere. Når jeg er mest frygtløs og bare rykker mig fri, så kan jeg bedst komme frem til bolden. Jeg er ikke den største spiller, så derfor studerer jeg meget mine muligheder. En spiller som Marc Dal Hende er en inspiration. Han er ikke så stor, men han scorer masser af mål, siger Rasmus Lauritsen.

– Selvtræning er et andet parameter, der også er vigtigt. På træningsbanen træner jeg meget indlæg med de andre midstoppere og så er der en back eller en kantspiller, der bliver ude efter træning og sparker bolde i feltet. Et godt hovedstød kommer igennem træning. Det mentale er også et aspekt og hvis der endelig er en hemmelighed bag de mange mål, så er det frygtløsheden. Ikke at være bange for nogen modstandere og søge derind, hvor det kan gøre ondt. Det vil jeg gøre igen på søndag og håber, det kan være med til at give os tre vigtige points, siger Rasmus Lauritsen.

Vejle Boldklubs nummer fire har scoret fem af målene efter hjørnespark, et mål efter frispark fra siden, et mål efter et indlæg umiddelbart efter et indkast og det sidste mål – mod Nykøbing FC på hjemmebane den 6. august 2017 – blev Rasmus Lauritsen hængende i feltet efter et hjørnespark og kunne sparke en løs bold i nettet.

Superliga
Søndag den 11. november kl. 18.00