Vejle Boldklub har skrevet en et-årig kontrakt med målmanden Dino Hodzic, der bliver den tredje målmand i A-truppen. Den 21-årige kroat, der måler 2,05m, skifter transferfri til VB fra hjemlandets Zmaj Makarska, hvor han har spillet de sidste to sæsoner.

Dino Hodzic kom til Nørreskoven i sidste måned, hvor han viste sig frem på træningsbanen under en prøvetræning. Nu er Vejle Boldklub og den unge kroatiske målmand blevet enige om betingelserne for et permanent samarbejde. Dino Hodzic har underskrevet en kontrakt løbende til 30. juni 2018.

Jacob Krüger, teknisk chef i Vejle Boldklub, forklarer tilførslen af en målmand mere til A-truppen således.

– Vi har haft god tid til at kigge på Dino Hodzic i den sidste måned. Dels på træningsbanen og dels i de træningskampe, hvor han spillede foran et nyt forsvar. Her var der meget nyt for ham og efter omstændighederne, gjorde han en god figur. Dino Hodzic indtræder i A-truppen som en udviklingsmålmand og han skal først i fremmest lære, Jacob Krüger.

– Dino har ikke tidligere været tilknyttet en professionel klub og derfor er der et udviklingspotentiale i ham. I vores miljø håber vi, at Dino kan tage yderligere skridt i de kommende tolv måneder. Han er en målmand, der qua sin store højde har mange gode forudsætninger, men han skal skoles rigtigt og det arbejde er vi allerede i gang med. Vi glæder os til samarbejdet og håber, at præge Dino Hodzics udvikling i den rigtige retning, siger Jacob Krüger.

Dino Hodzic har allerede været i Vejle Boldklub i snart fem uger og den kroatiske målmand er glad for, at han har fået permanent aftale i Nørreskoven og den danske NordicBet LIGA.

– Aftalen med Vejle Boldklub og en professionel klub i Danmark, er stor for mig. Fra jeg gik ind af døren her første gang, kunne jeg se, at alting foregik meget seriøst og struktureret. Jeg har fået et super godt samarbejde med Toivo Vadum (målmandstræner, red.), Pavol Bajza og Thomas Hagelskjær, der hjælper mig på træningsbanen. Det er et meget dygtigt team, som jeg ser frem til at være en del af, siger Dino Hodzic.

– Jeg kommer fra den tredje bedste række i Kroatien og fodbolden der, er meget anderledes i forhold til niveauet jeg har set her. Det er et skridt op for mig og jeg ser frem til at se, hvor meget jeg kan udvikle mig på et år. Jeg er en høj målmand, der har en god rækkevidde. Men jeg har også mange færdigheder, der skal trænes endnu mere og endnu hårdere, end jeg har været vant til. Jeg er blevet glad for at være en del af truppen og folkene i klubben har taget godt i mod mig. Byen virker som et dejligt sted at være, så jeg ser frem til den kommende periode i VB og Vejle, siger Dino Hodzic, der har fået tildelt rygnummer 22 i VB.

22-årige Dino Hodzic har siden august 2015 spillet i Zmaj Makarska i hjemlandets tredje bedste række. Han spillede den sidste tid som ungdomsspiller i NK Hrvatski Dragovoljac og har også tidligere optrådt for den mindre hovedstadsklub, NK Trnje Zagreb. Ved debut for VB kan Dino Hodzic blive klubbens anden spiller fra Kroatien. Den første var Dario Mijatovic, der spillede 54 kampe i perioden 2006-08.