Vejle Boldklubs U17-mandskab fulgte lørdag eftermiddag op på U19-holdets flotte sejr over FC København, da de slog samme modstander med 2-1 efter at have været bagud 1-0 undervejs.

Sejren over hovedstadsklubben blev endnu skønnere, da det var tilbagevendte Mikkel Kraul, der udlignede til 1-1. Det var Mikkel Krauls første Liga-kamp i 352 dage. I løbet af det år har Mikkel Kraul overvundet et hårdt cancerforløb, men er nu rask og er på vej tilbage til tidligere høje niveau.

U17-mandskabet har næsten holdt en måneds kamppause efter den meritterende 4-0 sejr over FC Midtjylland, men det var ikke til at se i kampens indledning, hvor vejlenserne på den for årstiden fine græsbane i VB Parken, allerede efter seks minutter havde haft tre kæmpe chancer, som dog alle blev brændt. Blandet andet brændte topscorer Wahid Faghir en chance efter 50 sekunder, hvor en returbold blev banket på stolpen. Generelt var første halvleg med Vejle Boldklub som det dominerende mandskab, men effektiviteten var ikke god. Midtvejs i første halvleg var Oliver Nielsen marginaler fra at bringe værterne foran, da han ved bagerste stolpe headede forbi mål efter et godt sparket Anton Stage-frispark. Pausestillingen forblev 0-0, hvilket gæsterne kunne være bedst tilfredse med.
– Vi skabte masser af chancer i første halvleg, men var ikke effektive nok. Vores spil med bolden var ikke på det højeste niveau, men vi var alligevel klart bedre end FC København, fortæller cheftræner Kim Leth Andersen.

Anden halvleg startede ikke nær så godt som første halvleg, da FC København allerede tre minutter inde i halvlegen bragte sig foran 1-0. Perioden herefter ved med gæsterne som det dominerende mandskab, mens VB kæmpede noget mere med spillet. Med en halv time igen kom Mikkel Kraul på banen i stedet for Filip Højgaard og fem minutter senere kom Christian Jørgensen ind i stedet for Oska Bagge. Netop de to indskiftede spillere kom i det 70. minut i centrum, da Christian Jørgensen med et glimrende indlæg fandt Mikkel Kraul, som med et kraftfuldt hovedstød fortjent fik udlignet.
Kort efter var der comeback til Magnus Hatting, der på grund af skade ikke har spillet siden sæsonens tredje kamp. Med 10 minutter igen kom forløsningen, da topscorer Wahid Faghir med sit 10. sæsonmål scorede til 2-1.

I de sidste 10 minutter forsøgte FC København med et pres, men blev aldrig rigtig farlige. I overtiden fik Wahid Faghir noget unødvendigt sit andet gule kort, og han har dermed karantæne på lørdag, når holdet spiller på udebane mod OB.
– Det var en stærk præstation af drengene. De viste flot moral og fik vendt kampen på hovedet igen efter at have været bagud. Sejren var fortjent og vi var et bedre hold end FCK, hvilket er stort at kunne sige, siger Kim Leth Andersen og roser samtidig spillerne for god energi og et stort mod.
– Derudover var det fantastisk at se Mikkel Kraul på banen igen. Med Mikkels historie in mente, var det enormt fedt, at han gik ind og gjorde en forskel. Han har i løbet af efteråret arbejdet meget sig selv og hele tiden lagt på. Derfor var det naturligt at have ham med på bænken, fortæller cheftræneren.

Med sejren ligger Vejle Boldklub nummer tre i U17 Ligaen med 17 point i ni kampe.

Skæve facts fra kampen:
– Rasmus Schjang har stadigvæk en skræmmende statistik i U17 Ligaen, hvor han har vundet alle sine fem kampe.
– Magnus Hatting har ligeledes vundet alle sine fire Liga-kampe. Magnus Hatting har en fortid i FC København.
– Mikkel Kraul har tidligere spillet i Juelsminde IF.
– Sidste gang Vejle Boldklubs U17-hold slog FC København var i VB Parken d. 16. november 2013, hvor kampen endte 4-1.
– Wahid Faghir er topscorer i U17 Ligaen med 10 mål i ni kampe.

Vejle Boldklubs U17-mandskab spiller igen på lørdag, når OB er modstanderen i Ådalen kl. 15.15.

Kampfakta U17-kampen:
Vejle Boldklub-FC København 2-1 (0-0)
48. 0-1
70. 1-1 Mikkel Kraul
80. 2-1 Wahid Faghir

Kort:
45. Oska Bagge (gult)
80. Wahid Faghir (gult)
82. Anton Stage (gult)
91. Wahid Faghir (gult/rødt)

Indskiftninger:
60. Filip Højgaard ud Mikkel Kraul ind