Vejle Boldklub og 19-årige Nikolaj Lebæk er blevet enige om at ophæve kontrakten seks måneder før tid. Dermed er midtbanespilleren fri til at se sig om efter en ny klub efter 3½ år i ungdomsafdelingen i VB.

I foråret 2017 skrev Vejle Boldklub en kontrakt med U19-Ligaholdet stærke midtbanespiller Nikolaj Lebæk til sommeren 2019. Men parterne er seks måneder før udløb blevet enige om at gå hver til sit.

– Nikolaj Lebæk har været førsteårs seniorspiller i U19-Ligatruppen siden i sommer. Men det giver ikke mening for nogen, at han skal være med uden at spille kampe og derfor har vi imødekommet et ønske fra ham, om at komme ud af aftalen. Nikolaj kom til VB som U17-Ligaspiller og stod ikke forrest i køen da han kom. Men han har kæmpet sig til en kontrakt, debut på førsteholdet og har været anfører på U19-Ligaholdet. Som spiller har han altid gået forrest til træning og kamp. Flere gange har han vist, at han besidder en glimrende sparketeknik og det har kastet flere fine scoringer af sig. Nikolaj Lebæk kan forlade klubben med oprejst pande og vi ønsker ham alt det bedste i tiden fremover, siger talentchef Steen Thychosen.

Nikolaj Lebæk spillede ungdomsfodbold i Aarup, Næsby Boldklub og SSV Højfyn, men inden han skiftede til Vejle Boldklub via Vejle Idrætsefterskole, spillede han Fynsseriefodbold som 16-årig i Aarup Boldklub på Vestfyn.

– Jeg har haft en god tid i Vejle og ser tilbage på den med glæde. Jeg vil gerne takke de trænere, medspillere og holdledere der har været omkring mig, siger Nikolaj Lebæk.

Midtbanespilleren har trænet med 2. divisionsklubben Dalum IF siden han fik ophævet aftalen med VB.

Nikolaj Lebæk nåede at spille to officielle kampe for VB. Begge i DBU Pokalen i sæsonen 2017-18. Debuterede mod Allesø GF (3-0) den 9. august 2017 og spillede sidste kamp mod Jammerbugt FC (1-3) den 29. august. Desuden spillede Nikolaj Lebæk syv træningskampe på divisionsholdet. Blandt andet kampene mod Östersunds FK (2-2) og Eintracht Braunschweig (1-1) op til Superligapremieren i sommer.