Kolding IF’s anfører Rune Nautrup er kun én af mange spillere i KIF-truppen med en fortid i Vejle Boldklubs ungdomsafdeling. Den 30-årige angriber er i dag én af de mest markante spillere på 2. divisions tophold og han ser frem til Superligamatchning i Sydbank Pokalens ottendedelsfinale på Kolding Stadion mod VB.

Rune Nautrup snørede de første fodboldstøvler i Fynslund Boldklub vest for Kolding, men via et efterskoleophold på BGI spillede han først i AC Horsens og siden som ungdomsspiller i Vejle Boldklub.

– Jeg spillede halvanden sæson i Vejle Boldklub. Det sidste år som U19-spiller og siden som senior i klubbens U-trup. Jeg gik på handelsskolen i Kolding og spillede i AC Horsens i et halvt år. Men med et skifte til Vejle fik jeg kortere transporttid og nye sportslige udfordringer. Vi var flere unge fra Kolding, der i den periode prøvede kræfter med VB og jeg spillede blandt andre sammen med Michael Fisker og Mads Fogh, som også nåede divisionskampe for KIF, husker Rune Nautrup.

VB var et elevatorhold mellem Superligaen og 1. division midt i nullerne og med Danmarksserieholdets oprykning til 2. division i sommeren 2006, fik Rune Nautrup og en række af VB’s andre unge spillere mulighed for at prøve kræfter med divisionsfodbold.

– Vi var rigtig mange spillere omkring VB’s to bedste hold i de år. Mange spillere, hvor der ikke var ret meget niveauforskel og desværre endte det med, at både Superligaholdet og 2. divisionsholdet rykkede ud. Jeg trænede i U-truppen i Vejle, der var en mellemstation for ungdomsspillerne inden de kunne komme i A-truppen. Jesper Søgaard, Peter Sørensen og Mogens Nielsen var de primære trænere for de spillere der skulle finde sig til rette efter endt ungdomstid og de gav os en god fodboldmæssig uddannelse, siger Rune Nautrup.

– Selvom jeg kun var 1½ år i Vejle, så husker jeg tilbage på tiden med glæde. Det var mit første møde med professionel fodbold og det var en god oplevelse. Den sidste tid som ungdomsspiller og den første tid som senior er vigtig og det var i VB, jeg udviklede mig mest og så hvad det krævede, hvis man skulle være med på højere niveau. Dengang spillede jeg højreback og det var en god læring at blive målt mod divisionsspillere i en tidlig alder. Men der var langt til spilletid på det bedste hold i Vejle og derfor stoppede jeg i klubben og rejste hjem til Kolding i sommeren 2007, siger Rune Nautrup.

Han vendte han hjem til Kolding IF og klubbens Danmarksseriehold, men tidligt stod det klart at talentet rakte til en plads i 1. divisionstruppen i KFC under ledelse af Johnny Mølby.

– Jeg havde ikke opgivet tanken om fodbold på højt plan, da jeg vendte hjem, men jeg var fortsat en ung spiller der også skulle passe skolen og andre ting ved siden af. Danmarksserieholdet i KIF var et godt sted at starte. Hurtigt blev jeg prikket på skulderen af folk fra 1. divisionsholdet og jeg endte i 1. divisionstruppen. Siden har jeg spillet i Kolding i flere omgange og altid være glad for at spille for klubben. Vi har i de sidste år stabiliseret os i 2. division og spiller nu med helt fremme. Hvad det kan blive til på sigt, er svært at spå om, men vi vil gerne være med langt fremme, siger Rune Nautrup.

Den nu 30-årige angriber har igennem mere end ti år i huseret i de danske divisioner. Som offensiv højreback i Kolding FC, som slidstærk midtbanespiller i FC Fyn og Skive og i den sidste periode som 2. divisionsbomber i Middelfart og nu Kolding IF.

– Selvom jeg har været med i mange år, så føler jeg mig fit. Vi har et ungt hold i Kolding, men vi er også et par rutinerede spillere og jeg befinder mig godt i en rolle, hvor der forventes noget og hvor man har et ansvar. På banen har jeg prøvet lidt af hvert, men jeg trives på og udenfor banen i Kolding IF, hvor vi har bygget på lag for lag i de sidste sæsoner, siger Rune Nautrup.

Han har tidligere i karrieren spillet vigtige oprykningskampe til 1. division med FC Fyn og kæmpet for overlevelse i samme række med fynboerne og Skive. Forude venter en ottendedelsfinale i Sydbank Pokalen mod naboerne Vejle Boldklub.

– Vi glæder os helt vildt til at spille hjemme på Autocentralen Park Kolding, hvor der forhåbentlig kommer mange tilskuere. Et lokalbrag mod VB er noget vi ser frem til med store glæde. En kvartfinale vil være stort for KIF og den vil vi fighte for, selvom vi er undertippede, siger Rune Nautrup.

I forrige pokalrunde var koldingenserne også undertippede mod Randers FC. Gæsterne kom på 1-0, men trods af udvisning af Denis Fazlagic så skabte Kolding denne pokalturnerings hidtil største overraskelse med sejren på 2-1.

– Det var en fantastisk aften på Kolding Stadion mod Randers FC. Vi var bagud, kom i undertal, men gjorde det umulige og sendte dem ud. Hvis vi når niveauet fra det opgør på onsdag, så kan tilskuerne godt forvente underholdning. Vi er mange med en Vejle-fortid i Kolding IF, men det gør det ikke specielt. Det specielle er, at det er et rigtigt lokalopgør og det glæder vi os helt vildt til at spille, siger Rune Nautrup.

Udover den 30-årige KIF-anfører, er det Casper Bruun, Michael Præst, Denis Fazlagic, Jonas Andersen, Simon Smidt, Søren Zachariassen og Kristian Kirkegaard der har en fortid på ungdoms- og seniorhold i Vejle Boldklub. Mads Zederkof og Mathias Høgsholt spillede også et par træningskampe med VB’s U19-Ligahold, men nåede aldrig et skifte til vejlenserne.

Sydbank Pokalen
Onsdag den 31. oktober kl. 19.00