VB’s topscorer Kjartan Finnbogason afsluttede en stime på mere end 400 minutter som målløs, da han udlignede til 3-3 i det 49. minut af hjemmekampen mod Hvidovre. Seksten minutter senere var islændingen igen på plads og bragte vejlenserne foran 4-3 i den hæsblæsende hjemmekamp mod Hvidovre, der endte 5-3.

Kjartan var VB’s sidste målscorer i marts, da vejlenserne op til coronapausen vandt 1-0 i Hvidovre for lukkede døre. Dengang var der næppe nogen, der havde forventet, at der ville gå yderligere 3½ måned og 408 spilminutter – inden den målfarlige islænding igen ville få målnettet i NordicBet LIGA til at blafre.

– Vi viser god moral. I 1. halvleg er vi langt fra det niveau, som vi forventer af os selv. Hvidovre har fire indlæg og scorer på de tre af dem. Det er ikke godt nok, indleder Kjartan Finnbogason.

– Men vores 2. halvleg er hundrede procent godkendt. Vi leverer en stærk præstation. Da vi udligner til 3-3 efter få minutter er følelsen, at kampen er vores. Det tidlige mål til 3-3 var bare super vigtigt, og der var jeg sikker på, at vi kunne tage alle tre points, siger Kjartan Finnbogason.

– Vi var bagud 0-2 i Viborg i efteråret og kom tilbage. I dag var vi bagud 2-3 og kom tilbage og vandt. Det vidner om, at vi har en god moral og spiller kampene helt færdig. Men vi gør det svært for os selv. Dels ved, at vi som hold forsvarer skidt på dødbolde og ved at komme bagud lige op til pausen, siger Kjartan Finnbogason.

Islændingen, der efterfølgende af dommer Sebastian Friis Aagerup blev krediteret for målet til 3-3, fik brudt en stime på fire kampe uden scoring, da han bagerst i feltet sendte et hjørnespark i nettet.

– Det er dejligt at vinde, men det er også en lettelse at komme på måltavlen igen. Jeg har haft problemer med mit baglår og ikke været helt, hvor jeg håbede at være. Men vi er et stærkt hold, og det viser vi. Ved målet til 3-3 kommer der en bold på bagerste stolpe, der heades på tværs. Den rammer mig i ryggen og går i mål. Et rigtigt angribermål, siger Kjartan Finnbogason, der blev den store helt med scoringen til 4-3.

– Det er et indlæg fra Viljormur Davidsen, der kommer til bagerste stolpe. Malte Amundsen kommer op og header. Jeg kan ikke se, om målmanden vipper den op på overliggeren, eller han header mod træværket, men jeg header returen i mål. Inde i feltet kan alt ske, når boldene kommer og den slags mål tæller lige så meget som de andre. Det var dejligt at score igen, og det endte med at blive en god dag, men vi skal ikke tage noget for givet. Programmet de kommende uger er vanvittigt, siger islændingen, der cementerede førstepladsen på topscorerlisten med de to scoringer.

Kjartan Finnbogason og VB’s program i den kommende uge byder på en udekamp og en hjemmekamp. Næstved venter onsdag, mens FC Fredericia er modstanderen i Nørreskoven på lørdag.

Tekst: Lars Christensen.