Kjartan Finnbogason mødte sine nye holdkammerater på spillerhotellet i Lara, efter det obligatoriske lægetjek søndag aften. Efter seks måneder i ungarsk fodbold, ser den erfarne angriber frem til at gøre comeback i Superligaen – og til at score mål for VB i bestræbelserne på at sikre overlevelsen.

Velkommen til Vejle Boldklub, Kjartan. Hvordan føles det at være tilbage i dansk fodbold?
– Tak for det. Jeg synes, det er spændende at være her. Efter seks måneder i Ungarn savnede jeg Danmark og det er dejligt at være tilbage. Vejle Boldklub er en spændende klub og projektet tiltalte mig. Klubben hører til i Superligaen. I de kommende måneder skal jeg sammen med mine nye holdkammerater være med til at sørge for, at vi indfrier egne og klubbens målsætning. Nu skal jeg lære mine nye holdkammerater og trænere at kende, og så glæder jeg mig til at vise, hvad jeg kan, siger Kjartan Finnbogason.

Islændingen gennemgik søndag aften det obligatoriske lægetjek på spillerhotellet i Lara, Antalya, hvor Vejle Boldklubs Superligatrup har haft base i de sidste syv dage. Træningslejren slutter med et opgør mod polske Cracovia Kraków på torsdag, inden vejlenserne rejser tilbage til Nørreskoven fredag.

Hvor meget kender du til Vejle Boldklub og Superligaen?
– Jeg kender ikke klubben personligt, men som modstander flere gange. Der er også et par af spillerne i truppen, som jeg kender. Ellers har jeg fulgt med i medierne i min tid i ungarsk fodbold, for jeg har mange relationer her. Superligaen er god og jeg føler, at det er en række, som jeg kender godt efter to sæsoner. Jeg er glad for at være tilbage sammen med min familie og den tillid jeg allerede har mødt, vil jeg gerne betale tilbage, siger Kjartan Finnbogason.

Hvilken type spiller kan fansene forvente at se?
– Hvis man har set mig tidligere i karrieren, så véd man, at jeg arbejder stenhårdt. Jeg giver alt hvad jeg har til holdet og så har jeg næse for at lave mål. Det er hvad fodbold handler om, at lave mål. Jeg har scoret mål i alle de klubber jeg har spillet i og nu glæder jeg mig også til at score mål for VB, siger 32-årige Kjartan Finnbogason.

Overlever Vejle Boldklub i Superligaen?
– Selvfølgelig gør vi det, lyder det fra en selvsikker Kjartan Finnbogason, inden den første rigtige arbejdsdag i Vejle Boldklub venter mandag morgen.

Islændingen vil være på træningsbanen mandag og er ikke aktuel for træningskampen mod FC Viiturul Constanta. Kjartan Finnbogason har endnu ikke valgt rygnummer i VB, men så snart det sker, kommer vi med en udmelding.