Efter fire points i de to første kampe i kvalifikationsspillet om at undgå play off-kampene tager Vejle Boldklub imod AC Horsens på Vejle Stadion fredag aften. 32-årige Kjartan Finnbogason, der har scoret tre mål og lavet en assist for VB i otte kampe, ser frem til at trække i VB-trøjen i det vigtige opgør.

– Det bliver mærkeligt at stå over for AC Horsens, men samtidig også fedt, og jeg ser meget frem til kampen. Da jeg kom til Vejle, havde klubberne afviklet deres to indbyrdes kampe i grundspillet, og jeg har slet ikke tænkt over muligheden for et tredje og fjerde opgør. Men pludselig kom puljerne, og nu står vi og skal kæmpe for en sejr mod AC Horsens, indleder Kjartan Finnbogason.

– Det er en sjov kamp for mig, fordi jeg havde fire år i AC Horsens. Jeg var en del af klubbens optur med oprykning og top 6 i Superligaen. Det var en sjov rejse, og jeg mødte mange fantastiske mennesker. Men nu er jeg fokuseret på, at Vejle Boldklub skal vinde, og det bliver kun ekstra sjovt, fordi jeg står over for mange modspillere, jeg har en relation til, siger Kjartan Finnbogason.

Med en fortid i AC Horsens og knap tre måneder i Vejle Boldklub, har den rutinerede islænding fået et indtryk af begge klubber.

– Det er to fantastiske klubber på hver sin måde. Vejle Boldklubs fanbase er markant større, og interessen for kampene er også større i Vejle. Jeg er glad for at spille i Vejle og repræsentere VB, men vi har en vigtig opgave foran os, og det er at sikre klubbens overlevelse i Superligaen. Selvom jeg er født og opvokset i Island, kan jeg godt sætte mig ind i, at fans og tilskuere fra Vejle og Horsens har et anstrengt forhold til hinanden. Mit indtryk er, at rivaliseringen er et udtryk for lokal stolthed, og det løber vi på banen for at forsvare på fredag. Det er vores fornemmeste opgave som spillere og det, vi er ansat til, siger Kjartan Finnbogason.

Siden den islandske skarpretter forlod AC Horsens og rykkede videre i karrieren til Ferencvaros TC i Ungarn, har AC Horsens forstærket spillertruppen. Ny målmand, to spillere på leje fra FC Midtjylland og signingerne af Michael Lumb og Kasper Junker er blot nogle af de tilgange, der understreger kvaliteterne i gæsternes trup.

– De har investeret i spillertruppen siden i sommer, og det er en række dygtige spillere, der er kommet til. Man skal ikke undervurdere AC Horsens og Bo Henriksen, for de kan sagtens spille fodbold. De er meget farlige på hjørnespark, frispark fra siden og indkast, men der er også andre facetter i deres spil. Deres omstillingsspillere med megen fart kan gøre ondt. Men vi har også duelstærke spillere. Den største del af vores fokus er på os selv, for i den sidste periode har vi lignet et hold, der er på vej frem, siger Kjartan Finnbogason.

Siden Constantin Gâlcă tog over i Nørreskoven for lidt over en måned siden, er det blevet 1-1 mod Vendsyssel, 1-2 i Esbjerg, 2-2 mod AGF og 4-1 over SønderjyskE.

– Vores præstationer mod AGF og SønderjyskE var gode og et udtryk for, at vi er på vej i den rigtige retning. Vi spillede fremragende mod SønderjyskE, men både spillere og trænere er ambitiøse. Vi vil gøre det bedre mod AC Horsens. Offensivt har vi ramt noget med seks mål i de sidste to kampe, og det er et udtryk for, at vi kender hinanden bedre. Der er en god spilforståelse. Allan Sousa og Sergiy Gryn er to spillere med ekstrem fart, og de kan udfordrer de fleste forsvarsspillere. Vladlen Yurchenko har fundet en god position foran modstandernes bagkæde, og han er en spiller, som kun bliver bedre. Han har et godt blik for farlige afleveringer frem i banen, og det kan man også se på de assist, han har leveret, siger Kjartan Finnbogason.

– Den opbakning, holdet har fået i min tid i klubben, har været helt vild. Jeg taler for hele truppen, når jeg siger, at den betyder meget for os. Jeg har et håb om, at vi kan mærke den samme opbakning, når vi løber på banen til de kommende kampe. Vi vil gøre alt for at kvittere med den sejr, som skal være med til at bane vejen for, at vi kan sikre vores helt store mål om overlevelse, siger Kjartan Finnbogason.

Islændingen har tidligere i karrieren spillet fem lokalopgør for AC Horsens mod Vejle Boldklub. Han udlignede til 1-1 i klubbernes 2-2-kamp på CASA Arena den 30. maj 2015, mens VB vandt de fire øvrige kampe.

Kjartan Finnbogason kan på fredag blive den syvende spiller til at repræsentere både Vejle Boldklub og AC Horsens i et lokalopgør. De seks første spillere var Lasse Lauth Jørgensen, Anders Nordstrøm, Issey Nakajima-Farran, Steffen Kielstrup, Erik Marxen og Simon Nagel.

Superliga
Fredag den 12. april kl. 19.00