Vejle Boldklubs topscorer Kjartan Finnbogason er udtaget til det islandske landshold der rejser på træningslejr i USA fra den 11. januar og frem til den 21. januar. Islændingene møder Canada og El Salvador i venskabskampe undervejs.

Island og landstræner Erik Hamrén forbereder sig på de afgørende Play Off-kampe om de sidste pladser ved sommerens EM-slutrunde. Island, der ikke kom videre fra EM-kvalifikationen der sluttede i november, har fortsat chancen via Nations Leagues afgørende kampe. Her møder Island Rumænien i semifinalen den 26. marts. Vinderen spiller finale mod Bulgarien eller Ungarn den 31. marts om en plads ved EM.

For at være bedst muligt forberedt til disse opgør, tager landstræner Erik Hamrén 23 islændinge med i træningslejr senere på måneden. Truppen består mestendels af spillere fra de skandinaviske ligaer og Kjartan er én af fem spillere fra danske klubber. 33-årige Kjartan Finnbogason er registreret for 11 A-landskampe for Island – den seneste dateres tilbage til marts 2018. Se hele den islandske landsholdstrup her.

Udtagelsen betyder, at Kjartan Finnbogason ikke er med når VB begynder forårsforberedelserne på fredag den 10. januar, og topscoreren vil tidligst være aktuel til den anden træningskamp mod Kolding IF den 25. januar.