Vejle Boldklub henter Kjartan Finnbogason til klubben i bestræbelserne på at forstærke truppen inden forårets afgørende kampe i Superligaen. Den 32-årige islændinge har scoret mål gennem hele karrieren og kommer til Nørreskoven efter et seks måneder langt ophold i den ungarske storklub Ferencvaros.

Fra Budapest til Nørreskoven. Islandske Kjartan Finnbogason rev kontrakten med de ungarske vicemestre Ferencvaros i stykker tidligere på måneden og det er derfor en transferfri angriber, der tiltræder i VB på en kontrakt gældende til 31. december 2019.

Kjartan Finnbogason er ikke noget ubeskrevet blad i dansk fodbold. Den islandske målmager spillede i AC Horsens fra sommeren 2014 og fire år frem. Kjartan var en stabil målscorer i østjydernes kamp for oprykning til Superligaen i 2016, overlevelse i landets bedste række i 2017 og han havde også en afgørende fod med i mesterskabsspillet i 2018. Et imponerende scoringssnit på 54 mål i 130 kampe vakte opsigt ude i Europa og islændingen skiftede transferfri til ungarsk fodbold i sommer. Nu er Finnbogason tilbage i Danmark og klar til at tørne ud for Vejle Boldklub.

– Vi er meget bevidste om, hvilket forår der venter os. Derfor var det vores første prioritet, at få en spiller ind, der kendte Superligaen, modstanderne og som véd, hvad det kræver i de afgørende kampe. Kjartan Finnbogason har i sine to sidste sæsoner i Superligaen scoret henholdsvis 9 og 10 mål. Han har været i de afgørende Play Off-kampe før, så det er en rutineret angriber med stor kendskab til, hvad det kræver. Både af ham selv og af os som hold. Jeg har store forventninger til Kjartan og byder ham velkommen i Vejle Boldklub, siger Jacob Krüger, der er teknisk chef i Vejle Boldklub.

32-årige Kjartan Henry Finnbogason (f. 1986) spillede ungdomsfodbold i hjemlandets KR Reykjavik, inden han som 18-årig blev en del af akademiet i den skotske storklub Celtic FC. Siden har fodbolden ført islændingen til Sverige, Norge, Danmark og Ungarn. Kjartan har siden seniorgennembruddet i Sandefjord i 2008 været rejsende i mål og det er en notorisk målscorer, der er klar til at trække i VB-trøjen.

– Jeg og min familie er glade for at være tilbage i Danmark. Det er hér, vi føler os hjemme og jeg havde min bedste tid i dansk fodbold. Tidligere i karrieren har jeg vist, at jeg kan score mål og være afgørende i Superligaen og jeg ser frem til igen at spille på øverste hylde i Danmark. Der venter mange hårde og afgørende kampe for Vejle Boldklub i fremtiden og jeg vil gøre mit bedste til, at klubben får succes. Sæsonen har vist, at Vejle har et talentfuldt hold og jeg har en stærk tro på, at vi sammen kan sikre os overlevelse i Superligaen. Jeg er i hvert fald meget motiveret for at spille for klubben. Vejle Stadion har altid været et inspirerende sted at spille, fordi publikum møder så talstærkt frem, siger Kjartan Finnbogason.

Han er stødt til Vejle Boldklubs forberedelser på træningslejren i Lara, Tyrkiet, men vil ikke være aktuel til træningskampen i morgen mandag mod FC Viitorul Constanta fra Rumænien. Ved debut bliver Kjartan Finnbogason den femte islænding i Vejle Boldklub efter Thorhallur Dan Johannsson, David Vidarsson, Björn Daniel Sverrisson og Felix Örn Fridriksson.