Vejle Boldklubs U19-Ligahold slog i weekenden FCK på udebane og formkurven hedder fem points i de sidste tre kamp mod Brøndby, FC Midtjylland og FCK. Onsdag aften får de unge VB’ere endnu en styrkeprøve, når titelbejlerne fra AaB er modstanderen i Aalborg.

Kampen mod AaB skulle være afviklet i marts, men blev flyttet på grund af U19-landsholdets EM-kval. Senere blev den placeret i påsken, men her kunne opgøret heller ikke afvikles. Nu afvikler klubberne så sæsonens anden indbyrdes møde onsdag eftermiddag, når AaB skal forsøge at slå VB og lægge afstand til FC Midtjylland. Se tabellen her.

Cheftræner Steffen Kielstrup og assistenttræner Bo Møller overtog vejlenserne inden denne sæson og de har leveret så fine resultater, at VB’erne med en sejr i Aalborg kan indfri målsætningen om en plads i top 6, men det bliver en udfordringer af de større.

– AaB er et holdt fyldt med selvtillid, som virkelig er formstærke. De har 16 sejre i 19 forsøg og det er en fantastisk udfordring for vores hold. Vi følte, at vi stemplede ind igen mod FCK med en god præstation. Med al respekt for FCK, så er AaB en anden størrelse. Vi skal stemple endnu mere ind, hvis vi vil gøre os gældende mod en titelbejler som AaB, siger Steffen Kielstrup.

– AaB har hele tiden mødt det hold, som vi skulle møde i den kommende kamp. Derfor har jeg set alle deres kampe på video og jeg har et godt billede af dem som hold og deres profiler. Det er et hold med stærke individuelle kompetencer. De står med en solid fem bagkæde og til tider, står de defensivt og afventer på omstillinger. De er gode på bolden, når de kommer frem og skaber chancer. Det kommer til at kræve den største disciplin af os, hvis vi skal gøre os gældende, og jeg glæder mig til at se spillerne matchet mod så kompetent en modstander. Deres profiler er mange, men angriberen Kaufmann og Klitten-brødrene er især iøjnefaldende, siger Steffen Kielstrup.

AaB er to points foran FC Midtjylland i tabellen og kan med en sejr mod VB spille sig tættere på DM-guldet. Et trofæ, der de sidste par år er havnet i FC Midtjylland og Esbjerg, men som nu kan ende i Nordjylland.

– Vores forberedelser er ikke kun respekt, vores sæson har vist, at vi har spillemæssige kvaliteter, der kan gøre ondt på alle hold i U19-Ligaen. I de sidste ni kampe, har vi kun tabt et opgør og scoret 19 mål. Spillet helt lige op med FCM og følt, at vi skulle have besejret dem. Vi har haft en tendens til, når vi møder de bedste hold, at lave en toppræstation. Vi kommer velforberedte på opgaven, men vi kommer ikke til at give kald på vores idéer om, hvordan vi vil spille fodbold og vi vil ikke lade os kyse. Men hvis vi skal have points med hjem, så kommer det til at kræve en toppræstation af spillerne og det er vores indstilling, at vi vil gøre det svært for AaB ved at sætte vores styrker i scene, siger Steffen Kielstrup.

Trænerteamet tager til kampen uden spillere i karantæne, men Kielstrup understreger, at Superligaholdets Play Off-returkamp mod Hobro er førsteprioritet og derfor kan enkelte spillere holdes ude af mødet med AaB.

Sæsonens første kamp mod AaB endte med en nordjysk sejr på 3-1 i VB Parken. Her var det Thais Damgaard der scorede for VB.

Tidligere udekampe mod AaB i U19-Ligaen:
2017-18: AaB – VB 6-1 – Jonas Andersen
2016-17: AaB – VB 4-2 – Agon Mucolli (2)
2015-16: AaB – VB 5-0
2014-15: AaB – VB 5-1 – Hamid Khalidan
2013-14: AaB – VB 0-2 – Patrick Rasmussen, Andreas Winther
2012-13: AaB – VB 0-1 – Sebastian Spornberger
2011-12: AaB – VB 0-0
2010-11: AaB – VB 1-2 – Jonas Faaborg, Oliver Thychosen
2009-10: AaB – VB 1-2 – Princewill Ushie Okachi, Kim Elgaard

U19-Ligaen
Onsdag den 15. maj kl. 17.00
AaB – Vejle Boldklub
AaB’s anlæg på Hornevej, Aalborg Ø

Tekst: Lars Christensen.