Cheftræner Steffen Kielstrup kunne se sine spillere matche OB’s guldfavoritter i 1. halvleg af dagens forårspremiere i Ådalen. Men scoringen til 1-0 slog vejlenserne ud, og kampen endte med en klar sejr på 4-0 til fynboerne. Kampen var, særligt efter pausen, skuffende for os, siger cheftræneren til hjemmesiden.

1-0-scoring må ikke slå os ud
– Det er en skuffende 2. halvleg vi spiller og det er grunden til, at vi taber 4-0. Vi præsterer en lige 1. halvleg med et fint udtryk, har to-tre halve chancer og én stor chance, vi kan score på. I den modsatte ende føler vi, at vi holder OB fra fadet, men kampens afgørende moment falder i minuttet inden pausen. På et frispark midt på banen ender bolden efter et par mellemstationer med at gå i mål. Jeg kan se, at alle mine spillere appellerer for hands, men hvis dommeren ikke ser det, kan han ikke dømme det. Sådan er fodbold. Det må ikke slå os afgørende ud, selvom vi møder rækkens nr. 1. Derfra er OB en hård nød at knække, siger Steffen Kielstrup.

– OB sætter os under et andet tryk efter pausen. Vi prøver at gå højere på dem og stresse dem, men vi smider boldene for let farlige steder på banen og kommer til at se skidt ud i et par situationer. Man kan godt se, spillerne mister troen ved 2-0-scoringen kort efter pausen. Vi får aldrig gjort os selv farlige og OB’s omstillinger bliver afgørende. Vi mødte et stærkt OB-hold der var meget effektive, men jeg er ærgerlig over, at vi ikke får mere ud af vores 1. halvleg. Hvis vi skulle have noget med hjem, så var det der, vi skulle have slået til, siger Steffen Kielstrup.

– I vores evaluering af kampen, skal vi blandt andet kigge på vores omstillinger imod. Vi er meget sårbare imod boldtab højt i banen og det koster et par mål. Når det så er sagt, så sparker OB’s Rasmus Reihdar Nissen meget flot bolden i nettet to gange. Vi mødte et kvalitetshold i dag og de lader sig ikke gå på af, at de ikke scorer i de første 43 minutter, siger Steffen Kielstrup.

Positiv opstart, trods premierenederlag
Det klare nederlag til OB kommer oven på en vinteropstart, som har budt på testkampe og en træningslejr i Tyrkiet.

– Det kan måske lyde underligt, selvom vi taber mod OB, så har vores pre-season været god. Resultaterne har været blandede, da vi både har vundet og tabt. Flere af spillerne har trænet med NordicBet LIGA-holdet og flere af dem, deltog i deres træningslejr. Det er positivt, at de bliver matchet opad i systemet. Vi har forsøgt at bygge på holdet og den enkelte spiller. Det håber vi, at man kan se over en lang periode. Træningslejren i Tyrkiet var god for spillerne og staben. Nu venter der os en hård opgave mod FC Nordsjælland om en uge, der gav os en lektion i fodbold i efteråret. Efter vores nederlag i dag forventer jeg, at spillerne er sultne efter at vaske den plet væk. Men modstanderen er hård og vi skal præsentere os i vores bedste udgave i samtlige 90 minutter, hvis vi skal have noget med. Men vores selvtillid fra efteråret forsvinder ikke bare efter én kamp. Vi har nogle kvaliteter som hold og individuelt, som også kan gøre ondt på modstanderen, men det er klart, at dagens forårspremiere – særligt efter pausen – var skuffende, siger Steffen Kielstrup.

– Der er flere spillere, der gør det godt mod OB. Tobias Haahr Jakobsen træder til i målet, da vi har brug for ham. Han kan ikke lastes for målene. Oliver Provstgaard følger en god opstart op med en god kamp, ligesom Rasmus Schjang Larsen virkelig slider i det midt på banen, siger Kielstrup.

Der har været et par udskiftninger i U19-Ligatruppen hen over vinteren. Wahid Faghir er rykket op i A-truppen, mens Filip Højgaard Jensen og Jonathan ”JP” Petersen er stoppet. Tobias Sommer har underskrevet en fuldtidskontrakt med VB.

Se stillingen i U19-Ligaen.