Kerim bærer ikke nag

VB’s stærke højre back Kerim Memija er atter fit efter sit kæbebensbrud, men erkender, at han næppe kommer til at blive den store tyggegummiforbruger igen

Dommer Peter Kjærsgaard-Andersen havde næsten taget luft ind til pausefløjtet den aften i december på Vejle Stadion, da en knasende lyd omtrent nåede ud på tilskuerrækkerne. Brøndbys Kamil Wilczek havde i en hovedstødsduel med Kerim Memija brækket bosnierens kæbe ved at trække albuen igennem.

Her – små syv måneder senere – er Kerim ved at være ovenpå igen efter sin alvorlige hovedskade, der ikke er gået sporløst hen over den sympatiske defensivspiller.
– Jeg tabte mig otte kilo, fordi jeg kun kunne spise gennem et sugerør, og det tog næsten fire måneder at komme i kampvægt igen, fortæller Kerim.

– Jeg har periodevist stadig ondt i kæben og kan ikke tygge for hård kost. Og det der med tyggegummi duer altså slet ikke, smiler bosnieren, der trods efterveerne ikke bærer nag til den polske Brøndby-spiller, selv om generne nok vil være kroniske.

– Der er ingen bad feelings – shit happens, fastslår Kerim godmodigt.

Træningsopstarten har været ganske hård, finder højrebacken, som hjemmesiden møder på Vejle Stadion, da truppen efter dagens andet træningspas er færdig med de obligatoriske strækøvelser under ledelse af den fysiske træner Prunã Ciprian-Daniel.
– Vi havde en ganske lang pause efter nederlaget i Play Off-kampen mod Hobro, så det var ret strabadserende at komme i gang igen, men de sidste dage er det blevet nemmere og nemmere, her hvor formen er ved at indfinde sig, fortæller Kerim Memija. Han tilbragte ferien med sin familie – dels hjemme i Bosnien og dels ti dage ved den kroatiske kyst.

Kerim gjorde en fin figur med gode offensive momenter i lørdagens første træningskamp mod Silkeborg, hvor ingen VB’ere spillede mere end 45 minutter.

Konkurrencen omkring de to backpladser er dog hård, for ud over bosnieren råder VB over Viljormur Davidsen, Tobias Mølgaard og Malte Amundsen samt upcoming Thomas Gundelund og Fard Ibrahim.
– Der er konkurrence hver dag, og man må bare gøre sit bedste, erkender Kerim, der ser sin hurtighed og boldomgang som sine største forcer.
– Men jeg kunne godt lægge noget på fysisk for at stå bedre fast i duellerne og blive bedre defensivt, indrømmer den 23-årige back.

Kerim Memija ser optimistisk på den forestående sæson.- Jeg tror, vores chancer for at komme med i oprykningsracet er ret gode. Vi har et godt hold – har selvfølgelig mistet nogle få spillere, men det er jo almindeligt mellem to sæsoner, at nogle går, andre kommer.
– Men vigtigt, at vi har stammen på holdet intakt. Det skaber en god atmosfære på banen og i omklædningsrummet, at vi kender hinanden. Og vi er mange, der kender klubben godt nu og kan motivere de nye.

Memija, der har spillet halvanden sæson i NordicBet LIGA og en sæson i Superligaen ser intensiteten i kampene som den største forskel mellem de to rækker.

– Der er mindre tid til at tænke sig om i Superligaen, og holdene er bedre organiseret, hvilket gør det svært at finde afspilsmuligheder, når man har bolden, ligesom der selvfølgelig er en individuel kvalitetsforskel på spillerne i de to rækker. Mange af de hold, vi kommer til at møde nu, vil have respekt for os og passe på sig selv, hvilket gør, at vi nok i mange kampe vil være meget boldbesiddende, siger Kerim Memija.

Den tidligere Sarajevo-back har spillet i alt 35 kampe for Bosnien-Herzegovinas forskellige ungdomslandshold.
– Men efter VB rykkede ned, er der ikke længere interesse fra forbundets side, erkender Kerim. – Man rekrutterer ikke fra den næstbedste danske række.

Det lader Kerim Memija sig dog ikke gå på af.
– Jeg arbejder hårdt hver dag for at vise mig frem og hjælpe min klub tilbage i Superligaen. Jeg lever i nuet og har kun fokus på at hjælpe VB, siger Kerim Memija.

Kerim Memija, der kom til VB fra FK Zeljeznicar Sarajevo, debuterede i Nørreskoven den 5. marts 2017 i 0-2-nederlaget mod Skive. Han har spillet 64 kampe for VB.

Tekst: Ole Kristensen.