56-årige Keld Bordinggaard tiltræder 1. august som Head of Coaching i Vejle Boldklubs ungdomsafdeling. Den tidligere spiller og cheftræner i Vejle Boldklub kommer med erfaring fra seniorfodbold og talentudvikling og skal blandt andet være et bindeled mellem talent og A-truppen i VB.

Det er en erfaren talentudvikler, som Vejle Boldklub nu henter til Nørreskoven i stillingen som Head of Coaching. Siden karrierestoppet som aktiv i sommeren 2000 har han haft cheftrænerjobs i Superligaen, været assistenttræner for Morten Olsen på landsholdet, været U21-landstræner og været en del af trænerstaben i Mainz 05. I landsholdsregi været en del af VM- og EM-slutrunder. Oveni kommer en periode i den belgiske fodboldudviklingsorganisation Double Pass, hvor han fra 2015-17 besøgte de danske A+ klubber og analyserede deres talentarbejde. Derfor er Vejle Boldklubs nye Head of Coaching også godt klædt på til at tiltræde stillingen.

– Efter en lang og grundig rekrutteringsfase kan vi nu præsentere valget af Keld Bordinggaard som ny Head of Coaching i Vejle Boldklub. Vi har ledt efter en kapacitet med menneskelige egenskaber og et godt CV, og som kan styrke vores setup omkring talentudvikling. Keld Bordinggaard kommer med høj fodboldfaglighed og erfaring med ungdoms- og seniorfodbold. Den erfaring, han kommer med, gør, at han har stor indsigt og forståelse for mekanismerne i talentudvikling på nationalt og internationalt niveau, siger Steen Thychosen, der er talentchef i Vejle Boldklub.

I sit arbejde i den belgiske konsulentvirksomhed Double Pass har Keld Bordinggaard fået et indgående kendskab til ikke kun Vejle Boldklubs talentudvikling, men generelt de danske eliteklubbers arbejde med klargøring af unge spillere til elitefodbold. Nu skal han sikre, at alle talentudviklere i Vejle Boldklub er opdateret på spillestil og har de rette værktøjer til at implementere spillestilen i dagligdagen.

– Det er en ansættelse, som kan styrke og udvikle både spillere og trænere i Vejle Boldklubs ungdomsafdeling i den kommende tid. Keld Bordinggaard kommer til at arbejde med strukturen og strategien for, hvordan vi vil udvikle vores spillere i fremtiden. Keld bliver en central person i arbejdet med at uddanne fremtidens egenudviklede spillere i Vejle Boldklubs A-trup. I al beskedenhed, så ser vi det som et scoop med ansættelsen af Keld Bordinggaard i en central stilling i vores ungdomsafdeling, siger Steen Thychosen.

Keld Bordinggaard starter formelt i sit nye job 1. august, men allerede i den sidste uge i juli vil han møde spillere og trænere under U17- og U19-Ligaholdets træningslejr i Skagen. Den tidligere førsteholdsspiller og cheftræner i Vejle Boldklub glæder sig til for tredje gang i karrieren at være en del af VB.

– Jeg er tiltrukket af Vejle Boldklubs projekt. Klubben vil fortsat talentudvikling, og VB’s identitet omkring divisionsholdet er blandt andet, at det er bygget op af de bedste af egenudviklede spillere. Rent arbejdsmæssigt, så ser jeg det som en udfordrende og spændende opgave, og jeg ser frem til at arbejde sammen med flere personer, jeg kender fra min seneste tid i VB i begyndelsen af dette årtusinde, siger Keld Bordinggaard.

– Jeg skal assistere U17-Ligatræneren, U19-Ligatræneren og transitionstræneren i deres daglige arbejde. Inspirere og udfordre dem og samtidig sørge for, at de er bedst muligt klædt på i forhold til at uddanne spillerne. Vi skal klargøre fremtidens egenudviklede spillere i A-truppen, og det er den del af den professionelle fodboldverden, som har tiltrukket mig mest, siden jeg stoppede som aktiv. Det er naivt at forestille sig internationale- og nationale topklubber, som på den ene eller anden måde ikke arbejder med egenudviklede spillere og talentudvikling i fremtiden. UEFA skærper i de her år kravene til klubberne, som kræver flere og flere egenudviklede spillere på højeste niveau. Jeg skal være med til at udvikle fremtidens førsteholdsspillere, men også inspirere trænerne, og jeg glæder mig meget til at tiltræde i Vejle Boldklub, siger Keld Bordinggaard.

Siden han stoppede som assistenttræner i Mainz 05 i 2015, har han blandt andet taget UEFA’s Masteruddannelse inden for fodboldledelse, og han er pt. den eneste træner i verden med masteruddannelsen i ledelse og UEFA’s Pro-licens. Når Keld Bordinggaard senere på sommeren tiltræder i VB, bliver det hans tredje periode i Nørreskoven. I slutningen af firserne/starten af halvfemserne var han spiller, mens han vendte tilbage i sommeren 1999 som Ole Fritsens assistenttræner. Han blev hurtigt spillende assistenttræner for først Ole Fritsen og siden Poul Erik Andreasen, og nåede over to perioder 69 kampe og 14 mål for VB fra debutkampen i 1989 til afskedskampen i 2000. Keld Bordinggaard tiltrådte i sommeren 2000 sit første cheftrænerjob for VB’s 1. divisionshold. Han rykkede VB op i Superligaen i sin første sæson i spidsen for klubben og stoppede i VB kort efter årsskiftet 2001-02 efter halvanden sæson i spidsen for VB.