Der var mørke skyer over Hjørring, men selv heftig sensommerregn kunne ikke viske glæden af vejlensiske ansigter, da VB for alvor stemplede ind i NordicBet LIGA’en. I nedrykkeropgøret var Vendsyssel mest på bolden, men mod gæsternes giftige omstillinger var de hvidblusede magtesløse, og Diego Montiel & Co. kunne køre en sikker 3-0 sejr i hus.

Posen var rystet gevaldigt i forhold til VB’s hjemmebanenederlag mod Nykøbing, og seks spillere var ude af startelleveren i forhold til den kamp. Kudsk og Mølgaard var ude af truppen, mens Zanette, Dantas, Mucolli og Memija var bænket. Det betød, at Groothuizen kom ind til sin turneringsdebut i målet og havde Davidsen, Mads Lauritsen, Greve og Amundsen foran sig. Schoop og Ramadani udgjorde den defensive midtbane og Lucas Jensen, Montiel og Gryn den offensive. Helt fremme Finnbogason.

Gæsterne så bedst ud i kampens start, hvor de rødblusede ikke havde svært ved at komme til chancer. Ein überragender Diego Montiel havde kampens første forsøg, da han efter syv minutter sparkede forbi. Samme Montiel gav efter et kvarter Gryn en friløber, som ukraineren ikke behandlede efter fortjeneste. Minuttet efter var der dog i det nordjyske forsvar på ny ballade af dimensioner som et Venstre-gruppemøde, og denne gang valgte Gryn at trille bolden hen til Montiel, som efter et træk passerede Nicolai Flø til 0-1.

VFF-defensiven var i denne periode helt fra koncepterne, og minuttet efter scoringen kunne en helt fri Finnbogason have øget føringen, men islændingen fik slet ikke ordentligt træf på sin afslutning.

Vejlenserne trak sig nu langt tilbage på banen, stod kompakt og overlod initiativet til hjemmeholdet. Groothuizen måtte i det 22. minut agere The Flying Dutchman, da han måtte parere et godt forsøg fra VFF’s Kraftpaket, Tiémoko Konaté. Frankoch sparkede et frispark lige forbi VB-målet, og Czajkowski hedede lige over i fri position. Det var trængselstider for et lidt presset VB-hold, som dog fik sig befriet, og pludselig stod det 0-2. Montiel var ophavsmand til et VB-angreb, hvor bolden blev trillet til Gryn, der via en nordjysk fod sparkede ind til 0-2. 75 % af VB-bagkæden så gult i 1. halvleg, da både Greve, Lauritsen og Davidsen fik advarsler.

Havde Johnny Mølby i vendelboernes omklædningsrum lagt en pauseplan for et storslået comeback, blev den hurtigt forpurret. Allerede efter tre minutter satte Montiel et fint angreb op, og med stort overblik sendte svenskeren bolden ud til Lucas Jensen, hvis flade indlæg Mikkel Brandhof var så uheldig at bugsere ind i eget net. 0-3 – kampen afgjort. VFF prøvede at komme tilbage, men nærmere end et hjørne, som Groothuizen gik fejl af, og hvor Amundsen efterfølgende måtte redde på stregen, kom nordjyderne ikke. Med en time spillet åbnede himlens sluser sig, og den i forvejen dyngvåde bane kunne snart fremvise akvaplaning, som ikke gjorde livet lettere for aktørerne.

De sidste 30 minutter blev Montiel afløst af Dantas, hvilket skubbede Schoop frem. VB havde fortsat fine omstillingsmuligheder, om end banen ikke gjorde det nemt at føre dem igennem. Finnbogason fik diskutabelt et mål underkendt for offside, og 10 minutter før tid, var vreden i VB-lejren stor. Sergiy Gryn blev øjensynligt klart fældet i det kriminelle felt, men i stedet for at pege på pletten valgte dommer Patrick Remon Gammelholm at vise gult til Gryn for film.

Hos VB erstattede Manneh og Gundelund Finnbogason og Lucas Jensen, og i ly af vandkaskaderne ebbede kampen ud uden yderligere nævneværdigt. Et vådt VB-mandskab kunne lade sig hylde af en lille busfuld skøre røde tilrejsende, der i tørvejr på udebanetribunen trofast havde støttet deres helte kampen igennem.

Med sæsonens første turneringssejr kan VB nu i ro og mag lade op til kommende to lokalopgør – det første på onsdag i Nørreskoven mod FC Fredericia.

Se målene fra kampen her.

NordicBet LIGA 2019-20, Nord Energi Arena, Hjørring
Lørdag den 10. august 2019 kl. 16.15
Vendsyssel FF – Vejle Boldklub 0-3 (0-2)
16. 0-1 Diego Montiel