Efter drømmeresultatet – en 1-0 sejr i Hobro – har VB en glimrende udgangsposition før kampen i Vejle om en uge. Men man skal dog kun have set Champions League-semifinaler i den forløbne uge for at vide, at ALT kan ske i fodbold, så der skal bestemt hverken sælges bjørn, skind eller noget andet, før den endelige sejr over Peter Sørensens mandskab er i hus.

Blandt de godt 3000 tilskuere var en betragtelig del fra Vejle, og de højtsyngende fans i rødt formåede fra deres position på hele den ene kortside som så ofte før at gøre opgøret til en halv hjemmekamp for deres helte gennem samtlige 100 spillede minutter.

Play Off-opgør om nedrykning får sjældent en skønhedspris og er ikke et forum for filigranteknikere. Dagens kamp på DS Arena var ingen undtagelse. Der blev givet og taget i duellerne, og poleret fodbold var der ikke meget af i et opgør, som dommer Jakob Kehlet dog havde pænt styr på. Kampen var lige og kunne vippe til hvilken som helst side, men en robust indsats af gæsterne, som blev bedre, som kampen skred frem, kan i nogen grad retfærdiggøre resultatet.

Der var ikke de store overraskelser i VB-truppen, som havde Allan Sousa og Viljormur Davidsen i straffeboks og Tobias Mølgaard skadet. Det var således Memija, Greve, Lauritsen og Amundsen i bagkæden foran Hagelskjær. Hallberg og Schoop spillede inde centralt, mens Louati, Yurchenko og Gryn lå bag striker Finnbogason. Hobro havde Yaw-Ihle Amankwah, Edgar Babayan og Martin Mikkelsen ude.

Allerede med et par minutter spillet blev Hobro voldsomt handicappet, da en groggy Rasmus Minor Petersen måtte bæres fra banen efter et sammenstød med Yurchenko, som nøjedes med en løftet pegefinger fra Kehlet. Forsvarskæmpen blev erstattet af Frans Dhia Putros. Kampens betydning var tydelig, og begge hold havde svært ved at få hold på nerverne. Ikke mindst VB havde i starten mange boldtab og svært ved at få noget sat sammen. Det var da også ganske overraskende, at gæsterne bragte sig foran efter 23 minutter på vejlensernes første – og eneste – gode mulighed før pausen. Jacob Schoop fandt med en vidunderlig aflevering en fri Kjartan Finnbogason, og islændingen headede sikkert forbi Jesper Rask i Hobro-målet til vejlensisk føring. Kaptajnen var sammen med styrmand Greve og sprællemanden Hagelskjær i VB-buret blandt de mest fremtrædende vejlensere. Schoops evne til at holde på bolden og skabe ro er guld værd i en så hektisk affære som den i dag.

Værterne kom godt tilbage og pressede med omkring 35 minutter spillet voldsomt på for en udligning. Vito Hammershøy-Mistrati og Emmanuel Sabbi tvang således Thomas Hagelskjær ud i en mirakuløs dobbeltredning. VB fik dog atter nogenlunde greb om kampen og kunne køre halvlegsføringen i hus efter seks minutters tillægstid, som dommer Jakob Kehlet havde fundet for diverse behandlinger på banen. Kehlet havde i anledning af kampens betydning hjælp af to måldommere.

Gæsterne styrede i tiltagende grad begivenhederne efter pausen mod et Hobro-mandskab, hos hvem kræfterne svandt, og modløsheden så småt bredte sig. Vejlenserne skulle stadig holde godt øje med Hobros farligste, Sabbi. Der quirlige Amerikaner kan volde et hvilket som helst forsvar problemer, og han havde da også de blågules bedste mulighed efter pausen, da han efter en time afsluttede rapt i det korte hjørne, men en storspillende Hagelskjær reddede flot. Derudover var et langskud fra Christian Cappis det eneste, der kom fra himmerlændingene i de sidste 45 minutter.

VB derimod var tiltagende farlig på omstillinger og kunne i slutminutterne mere eller mindre have lukket ballet. Finnbogason headede over efter fint forarbejde af Gryn, og en fri Louati i højresiden måtte se Jesper Rask parere. Gæsterne skiftede Yurchenko med Jonas Andersen og Gryn med Nilsson, ligesom Ramadani fik et par minutter i overtiden for Louati. Der var advarsler til Finnbogason og Louati – ingen af dem ryger dog i karantæne til returopgøret.

Arbejdernes Landskamp har frikøbt kampen på søndag, så det er bare med at komme ned i banken efter billetter tirsdag. Alle man af huse zum zweiten Relegationsspiel…!!

Superliga Play Off, 1. kamp, DS Arena, Hobro
Søndag den 12. maj 2019 kl. 14.00
Hobro IK – Vejle Boldklub 0-1 (0-1)
24. 0-1 Kjartan Finnbogason