Foday Manneh kom, så og sejrede, da VB onsdag aften cruisede videre i Sydbank Pokalen med en knusende 6-0 sejr i Allesø over det lokale Fynssseriehold. Den unge gambianer skrev sig ind i VB-historien ved i sin debutkamp at score samtlige seks mål!

Ganske naturligt – set i lyset af modstanderen og en vanskelig NordicBet LIGA-kamp allerede på lørdag – valgte træner Gâlcă at give chancer til nogle af de spillere, der ikke har været så meget i aktion i efteråret. Således var kun Dantas, Gryn og Memija gengangere fra søndagens startellever mod NFC, og Schoop, Finnbogason, Kudsk og Mølgaard var helt ude af truppen. I målet var der således debut til hollandske Indy Groothuizen, som havde Memija, Dantas, Mads Laurtitsen og Amundsen foran sig. På en ung defensiv midtbane fandt man Gundelund og Hetemi og på den offensive Lucas Jensen, Montiel og Gryn. Helt fremme var der debut til Foday Manneh.

Aktørerne og de ca. 350 tilskuere måtte tage imod en enkelt tordenbyge i 1. halvleg. Ellers lagde et behageligt sommervejr sig over det lille charmerende anlæg, hvor frivillige fra foreningen – ganske som for to år siden, hvor VB også var på pokaltur til det fynske – havde sat alle sejl til for at festliggøre besøget af en højere rangeret klub. Diverse aktiviteter kunne adsprede børn og barnlige sjæle, og pølsevenderne havde travlt ved sidelinjen.

De blågule værter, som siden det sidste opgør mod VB er avanceret fra serie 1, startede først træningen for 14 dage siden, og da holdet samtidig var ferieramt, var klasseforskellen hurtigt tydelig. Allerede inden for de første fem minutter havde Gryn headet på stolpen, og Manneh været helt fri i højresiden. Man måtte dog hen til det 18. minut, før der gik hul på bylden, og Foday Manneh kunne starte sit one-man-show. Lundrim Hetemi stod bag en genial stikning til Memija, og dennes tværpasning ind foran mål behandlede gambianeren efter fortjeneste til 0-1.

To minutter senere løftede Mads Lauritsen, som i dag bar anførerbindet for første gang, bolden ind i feltet til Manneh, der med ryggen til mål vippede bolden i mål. En teknisk meget flot scoring. Efter at Thomas Gundelund havde kanonflugtet på underkanten af overliggeren var det med en halv time spillet Manneh-tid igen. Debutanten fuldendte sit første hattrick ved smart at vende med bolden efter Diego Montiels stikning og sikkert passere Jacob Andersen i Allesø-målet.

Debuterende Indy Groothuizen havde en stille dag på kontoret i VB-målet, men efter 38 minutter måtte han dog diske op med en redning, da en helt fri Andreas Krogh Carlsen havde Allesøs første, sidste og eneste chance i kampen. Inden pausen fik Foday Manneh taget hul på sit andet hattrick, da han omsatte Lucas Jensens vip fra baglinjen til 0-4.

I 2. halvleg gik der periodevis lidt leg i den fra gæsternes side, og chancetallet faldt. Gryn blev pareret af keeper Andersen og indskiftede Adam Jakobsen headede mod slutningen forbi, men på denne augustaften var der kun én VB’er, der kunne finde frem til netmaskerne. Efter 54 minutter smed Kerim Memija en bold ind fra højre, som Lucas Jensen snittede videre, så Manneh kunne gøre det til 0-5, og to minutter senere blev tennisægget komplet, da den unge angriber i fri position udnyttede Sergiy Gryns aflevering til 0-6.

Efter en time var det game over for Dantas, Lucas Jensen og Diego Montiel, og de blev erstattet af Mads Greve, Adam Jakobsen og den debuterende ivorianer Adama Fofana. En enkelt VB-advarsel blev givet til VB’s Lundrim Hetemi af kampens dommer Allan Rørdahl Borgstrøm, som også havde æren for to år siden. Dengang vandt VB kun 3-0, men da havde man jo heller ikke en Foday Manneh…!

Se de første fire mål fra kampen her.

Sydbank Pokalen 2019-20, 1. runde, Allesø Stadion
Onsdag den 7. august 2019 kl. 18.00
Allesø GF – Vejle Boldklub 0-6 (0-4)
17. 0-1 Foday Manneh