Resultatet var det samme, men hvor onsdagens test i Kolding var en – nå ja, småfesen affære – blev der gået til stålet i lørdagens træningskamp mod SC Weiche Flensburg 08. Man går sjældent fejl af tests mod tyske hold, der altid er god for Kraft, Einsatz und Wille. Således blev det i det herlige julivejr en ganske seværdig træningskamp for atter engang mange fremmødte, fodboldsultne fans og med 1-1 også et fair slutresultat.

Hvor VB i Kolding-kampen gav mange af reserverne chancen i startelleveren, var det noget, der godt kunne ligne et førstehold, der løb på banen til lørdagens internationale kamp. Mads Greve startede dog på bænken for at skåne lysken. Hagelskjær stod på mål med Memija, Nicolas Gianini Dantas, Mads Lauritsen og Davidsen i bagkæden. Schoop og Ramadani lå inde centralt med Lucas Jensen, Gryn og Mølgaard foran. Fremme Finnbogason.

SC Weiche fra byen, der er mest kendt for sit håndboldhold, spiller i Regionalliga Nord, den fjerdebedste tyske række. Klubben havde en god sæson 2018-19, hvor det blev til en fjerdeplads – dog langt fra Wolfsburg II, der vandt rækken, men tabte playoff kampene mod Bayern München II, der så er rykket op i Dritte Bundesliga. På Flensburg-holdet fik man lejlighed til at hilse på VB’s Jonas Andersen, der pt. er udlejet til nordtyskerne.

Regionalholdet startede godt og aggressivt og viste et fint niveau. Weiche har da også netop besejret SønderjyskE 2-1 i en testkamp. Efter seks minutter havde gæsterne da også det første forsøg, da Tayfun Can kvalificeret testede Hagelskjær. På det efterfølgende VB-angreb var det Lucas Jensen, der – spillet godt op af Ramadani – var nærgående i højresiden.

Efter 22 minutter kom tyskerne foran – og hvem andre end Jonas Andersen var skarpretteren. Den blonde angriber satte med en solo først Mads Lauritsen og derefter Ramadani for til sidst at passere Hagelskjær fra en spids vinkel. Flot scoring!

Det sidste kvarter inden pausen tilhørte hjemmeholdet, som lagde et fint pres mod tyskernes mål. Mølgaard fyrede et godt langskud af, mens Finnbogason headede på foden af stolpen efter fint indlæg af Gryn. Endelig fik Ramadani rettet et skud af, som strøg lige over det tyske mål. Det blev således ved 0-1 ved pausen. Træner Constantin Gâlcă sendte fra 2. halvlegs start Mucolli, Greve og Nilsson på banen for Lucas Jensen, Mads Lauritsen og Mølgaard.

Senere blev Davidsen afløst af Amundsen og Finnbogason af Hetemi. Med 13 minutter igen kom reservekeeper Zanette ind, ligesom Kudsk og Gundelund remplacerede Gryn og Memija. Også tyskerne skiftede massivt, men masseudskiftningerne gik ikke ud over kampens intensitet, som stadig var ganske høj.

Flensburgs indskiftede Fabian Graudenz fik Hagelskjær ud og ligge vandret med et fint langskud, men efter en times spil blev det i stedet til vejlensisk udligning. Kaptajn Schoop sendte en lang fremlægning op til angriberne, og Nilsson spurtede forbi forsvaret og halvflugtede bolden forbi Florian Kirschke. Der var flere muligheder for en afgørelse i slutningen af kampen. Davidsen lagde en fin bold ind til Finnbogason, som flugtede snært over mål. En flot aktion!

Også indskiftede Mucolli var tæt på et par gange. Først testede han Kirschke med et godt skud, og senere bragte han sig selv med gode driblinger i fri position., men sparkede over. Målfarlige Nilsson sparkede lige på keeperen i en anden lovende situation.

I den anden ende måtte Hagelskjær tage fra, da Dominic Hartmann var farlig. 1-1 blev dog – ganske retfærdigt – slutresultatet, og tilskuerne, såvel de indfødte som de tilrejsende, syntes godt tilfredse med, hvad de så.

VB’s sidste test foregår i VB Parken på torsdag kl. 17.30, når Brabrand fra 2. division kommer på besøg.

Læs hvordan SC Weiche Flensburg 08 så kampen her.

Se målene fra kampen på Vejle Boldklubs YouTube-kanal.

Træningskamp, Vejle Stadion
Lørdag den 13. juli 2019 kl. 14.00
Vejle Boldklub – SC Weiche Flensburg 08 1-1 (0-1)
23. 0-1 Jonas Andersen