For 11. turneringskamp i træk kunne VB gå ubesejret fra banen. Ein krasser Klassenunterschied ville det nok have lydt i tysk tv’s Sportschau, for VB var en klasse bedre end gæsterne fra Sundby. Nørreskovens halvnøgne træer skuttede sig lidt i novemberregnen, og på banen var det de formsvage amagerkanere, der måtte føle sig lidt afklædte, og de slap billigt med kun at tabe 0-4.

Inden kampen blev det store kontingent af frivillige præsenteret på grønsværen. Tilskuerne kunne her ved selvsyn konstatere, hvor mange der egentlig er i sving til en kamp på Stadion. Dejligt at se, at Forenings-Danmark stadig kan mønstre masser af frivillige hænder.

Også det tidligere VB-målmonster, Dominic Vinicius, der havde en afgørende rolle i oprykningssæsonen, blev præsenteret før eftermiddagens opgør. Brasilianeren er stadig vanvittig populær hos fansene, men han kunne konstatere, at der – også uden ”Dom” – stadig scores masser af mål i Nørreskoven.

Igen havde Constantin Gâlcă ikke fundet anledning til at ændre på sit succesrige hold. Således var der hverken ændret på trup eller startellever i forhold til Skive-kampen.

VB fik den bedst tænkelige start, da sekundviseren kun havde drejet to omgange, før bolden første gang lå i nettet bage Amager-keeper Nicklas Dannevang. Lucas Jensen gik med knivskarpe driblinger fri ved baglinjen og hans cutback-aflevering omsatte Montiel sikkert til scoring.

De blåblusede kunne være kommet tilbage kort efter, da Samson Iyede afsluttede fladt, men bolden sneg sig lige uden om Groothuizens bur. Ellers stod der VB på det meste før pausen. Lucas Jensen og Johani Ojala kom til fine hovedstødsmuligheder, men begge gange reddede Dannevang.

I det 13. minut var Montiel snublende tæt på at score direkte på hjørne, men linjedommeren afviste VB-spillernes appeller om, at bolden havde været over stregen.

Fremad Amager kom ganske tempofyldt til et par omstillinger, og Emmanuel Tokú fik afsluttet pænt kvalificeret udefra, men uden at bringe Groothuizen i forlegenhed. 2-0 skulle det blive inden pausen. Rigtig meget udgik fra VB’s højre side, hvor Lucas Jensen og Mølgaard boltrede sig, og det var også recepten her. Jensen stak i en fin VB-omstilling bolden til Mølgaard, hvis flade indlæg Amager-forsvaret trådte så meget i, at Torjäger Finnbogason efter et par kampes måltørke kunne sparke ind til 2-0.

Havde københavnerne i omklædningsrummet lagt planer om et comeback, blev det skudt i smadder straks efter pausen. Efter Montiels korte hjørne sparkede Tobias Mølgaard bolden ind over byen, hvor målmand og forsvar løb ind i hinanden, og yksi, kaksi, kolme, som speaker Maigaard sagde, kunne Johani Ojala bugsere bolden over stregen. Finnens første mål i VB-trøjen, og med masser af sisu lykkedes det ham også at blive kåret til Man of the Match.

VB-dominansen var eklatant, og kort efter måtte Dannevang diske op med en fodparade på et Finnbogason-forsøg. I løbet af ni minutter skiftede Gâlcă tre gange. Lucas Jensen, Amundsen og kaptajn Schoop fik lov at krybe i tørvejr – Mucolli, Davidsen og Gundelund erstattede dem.

Fremad Amager har nogle hurtige og teknisk dygtige spillere, og det er et hold, der gerne vil spille fodbold. Men får amagerkanerne ikke minimeret fejlene i de bageste geledder, kan Sundby-holdet godt få problemer i bunden af NordicBet LIGA’en. En fejl var det også, der satte punktum for VB-scoringen. Dannevang kunne med fem minutter igen ikke holde et skud fra Ramadani, og indskiftede Mucolli kunne støve af til 4-0. Københavnerne syntes stående k.o. mod slutningen, og flere mål lå i luften, men de totalt dominerende vejlensere forsømte at spille chancerne store nok.

Vejle Musikteater var kampsponsor ved lørdagens opgør, og på den store scene i Nørreskoven optrådte VB-spillerne til anmeldernes udelte tilfredshed. Kvikt og teknisk dygtigt pasningsspil havde fortjent et større publikum end de 2104 gæster. Hundeelendigt vejr, et uvant spilletidspunkt samt tv-transmission holdt åbenbart en del hjemme, men de, der blev i den varme stue, snød sig selv for en god teateroplevelse. For husk – fodbold skal ses på Stadion…!

Dommer Anders Skjødt Voergaard fandt ikke grund til at dele kort ud i den fair spillede kamp, og VB undgik således endnu engang karantæner. Skader er der heller ingen af, så alle synes fit til næste opgave – på torsdag i Nykøbing.

Se målene fra kampen her.

NordicBet LIGA 2019-20, Vejle Stadion
Lørdag den 2. november 2019 kl. 14.00
Vejle Boldklub – Fremad Amager 4-0 (2-0)
2. 1-0 Diego Montiel